Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A zsibvasar.hu ingyenes aukciós portál - szoftver.

Elérhetősége: http://www.zsibvasar.hu Kapcsolat: http://www.zsibvasar.hu/impresszum

Főbb szolgáltatásai[]

A zsibvasar.hu ingyenes aukciós portál főbb szolgáltatásai

 • internetes eladás ingyen
  • eladni szánt termékét ingyen és gyorsan felteheti a zsibvásár piactérre
  • aukció indítása legyen az fix áras, vagy hagyományos licit nálunk könnyedén, pár egyszerű lépésben elvégezhető
  • a zsibvásár piacterén országos szintű kereskedelem zajlik, tehát eladóink és vásárlóink változatos összképet adnak az aukciós portálnak, mivel nem csak a főváros, Budapest,vagy célirányosan egy-egy megye, megyeszékhely lakói termékeit találja meg nálunk, hanem Győr-Soprontól-Székesfehérvár-Pécs-Szeged-Békéscsaba-Kecskemét-Miskolc-Debrecenen át- Nyíregyházáig megtalálhatóak a tagjaink
 • internetes vásárlás plusz költségek nélkül: a zsibvásár oldalain a regisztrációt követően azonnal tagjaink táborában köszöntjük önt, szabadon vásárolhat, nézelődhet, bekapcsolódhat a zsibvásár mindennapjaiba a Fórum-on keresztül
 • internetes cserebere ingyen: a zsibvásár aukciós portálon cserére is felkínálhatóak a termékek, amelyeket más eladók csere termékeivel, termékével lehet megvásárolni.
 • Keresés a zsibvasar.hu ingyenes aukciós oldalon: Írja be a szót az oldal tetjén található kereső dobozba és a gyorskereső azonnal találatot ad. Amennyiben nem találja, használja a részletes termék keresőt a részletes keresés feliratra kattintva.
 • A zsibvasar.hu ingyenes aukciós portálon 23 fő kategóriában több mint 400.000 terméket találhat:
Antik, régiség
Baba-mama, babaruha
Barkácsolók, iparosok
Egészség, életmód
Ékszer, óra
Elektronika, műszaki cikk
Építkezés, felújítás
Film, zene
Fényképezőgép, kamera
Gyűjtemény
Ingatlan
Otthon
Jármű
Játék
Kortárs művészet
Könyv, újság
Kreatív, hobbi, művészkellék
Mobil, telefon
Ruházat
Szabadidő, utazás, sport
Számítástechnika
Ajándéktárgyak
Egyéb

Felhasználási feltételek[]

Általános Szerződési Feltételek[]

Jelen megállapodás egy online szerződés, mely tartalmazza azokat a kikötéseket és szabályokat, amelyek alkalmazandóak a zsibvasar.hu internetes kereskedelmi piac használata során. Az "A feltételeket megértettem és elfogadom" jelölő doboz megjelölésével Ön (későbbiekben Felhasználó) szerződést köt az OM4 Szoftverfejlesztő Bt.-vel(későbbiekben Szolgáltató), amely által teljes mértékben elfogadja az OM4 Szoftverfejlesztő Bt. szabályzatát a zsibvasar.hu weboldal használatára vonatkozóan.

Regisztrálás, felhasználóvá válás a zsibvasar.hu-n[]

A zsibvasar.hu weblap felhasználójává bárki az ingyenes regisztrációt követően díjmentesen válhat. Eladóként, vagy csere félként szerepelhet abban az esetben, ha eleget tett a felhasználói fiókhoz tartozó bankszámla (bankszámla hiányában lakcím-) hitelesítésnek, továbbá törvényes tulajdonosa az eladásra, vagy cserére szánt értéknek és az adott érték továbbértékesítése nem ütközik semmiféle jogszabályba. Pl; szerzői jog, stb.

Felhasználói kötelezettségek[]

Az eladó, és cserélő köteles a vásárlóközönségét megfelelően és kimerítően tájékoztatni az eladásra kínált cikket illetően. Ellenkező esetben az eladó, vagy a cserélő csalás alapján büntető jogi felelősségre vonható. Ajánlás: a vásárló, illetve csere fél az ajánlattétel előtt győződjön meg a vásárolni, vagy cserélni kívánt cikk értékének valódiságáról és arról, hogy minden szempontból megfelel az elvárásainak.

Amennyiben egy cikk licitálása sikerrel zárul (a legmagasabb licit értéke meghaladja a minimum árat)az eladó a PTK szerinti eladási kötelezettségének köteles eleget tenni, azaz a legmagasabb licit értékéért a licitálónak kötelese a cikket átadni. A legmagasabb licitet tevő felhasználó, a PTK szerinti vásárlási kötelezettségének köteles eleget tenni, azaz, az általa adott legmagasabb árajánlatot köteles megfizetni az eladó számára. Sikeres, mindkét fél által elfogadott csere tranzakció után, mindkét cserélő fél köteles átadni egymásnak a cserére bocsátott tárgyakat.

A zsibvasar.hu szerepe[]

A zsibvasar.hu kizárólag információ közvetítő szerepet vállal, a zsibvasar.hu online vásártéren az eladók és a vevők, illetve a cserélők között.

Ezért a zsibvasar.hu-nak nincs módjában és nem kötelezhető a cikkek minőségét, típusát, létezését ellenőrizni és biztosítani, továbbá nem biztosítjuk az eladókat, a vásárlók, a megvételhez szükséges pénzeszközök meglétéről, továbbá a cserélők valódi és komoly csereszándékáról. Ez kizárólag a felhasználók felelőssége és feladata.

Nem vállalunk felelősséget az zsibvasar.hu oldalra felkerülő tartalmak sértő , vagy uszító mivoltára, ellenben fenntartjuk a jogot bármely cikk, vagy felhasználó felszólítás és indoklás nélküli eltávolítására a rendszerből.

A zsibvasar.hu nem vállal felelősséget az aukciós és cserebere rendszer hibáiból, a technikai eszközök meghibásodásából, vagy emberi mulasztásból eredő bárminemű kárért.

A szerződés elfogadásával ön mentesíti az OM4 Szoftverfejlesztő Bt-ét bárminemű kártérítési igénytől.

A biztonságosabb üzlet érdekében javasoljuk, hogy vegye figyelembe a felhasználók minősítéseit, és tájékozódjon a fórumban.

Licitálás és Vásárlás[]

Amennyiben az Ön licitje a legmagasabb az árverés lejártakor és az eladó elfogadja az árat, Ön kötelezett a tranzakció véghezvitelére, kivéve, ha a tranzakció a törvény vagy e szerződés miatt tiltott. A termékekre való licitálással Ön tartja magát a feltételekhez. A leadott licit csak mindkét fél beleegyezésével és kizárólag a zsibvásár.hu által távolítható el még aktív aukció esetében. A licittörlésre a zsibvásár.hu nem kötelezhető annak végrehajtására csak lehetőség.

Licitálási szabályzat[]

Ha talál egy cikket, amely érdekli, kérjük az alábbiak szerint járjon el:

 • Ajánlás: Kérjük, nézze át a cikk adatait gondosan! Ha kérdései vannak az áruval kapcsolatban, küldjön üzenetet az eladónak (publikus, vagy privát kérdésként). Tudjon meg többet az eladó megbízhatóságáról azáltal, hogy megnézi az eladó visszajelzését!
 • Ajánlás: Ellenőrizze a cikk adatlapján, ki állja a szállítási költségeket; hogyan tud fizetni: személyesen, csekken, banki utalással vagy másképpen!
 • Szabály: A licitálási szerződés a győztes licitáló és az eladó között köttetik.
 • Szabály: A legmagasabb licitet kínálónak és az eladónak a licitálási periódus lejártának napjától számítva három munkanapon belül kell felvenni a kapcsolatot egymással. Ha az eladó valamiért nem tudja fölvenni Önnel a kapcsolatot a határidőn belül, úgy ő jogosult a második legmagasabb licitálót megkeresni, és neki eladni a terméket.
 • Az aukciók eredményei bárki számára megtekinthetőek: a végső ár, a licitálás története az eladó és a vevő felhasználói nevével és minősítéseivel együtt.
 • Használjon érvényes felhasználói nevet, hogy a licitálás végén ténylegesen elérhesse az eladó!
 • Emlékeztetőül: az ajánlata egy hivatalos ajánlat az adott cikk megvásárlására, amelyet Önnek kötelezően teljesíteni kell. Amennyiben ezt nem teljesíti, az eladónak jogában áll jogi útra terelni az esetet.

Eladási szabályzat[]

A következőket fontolja meg mielőtt áruba bocsát valamilyen tárgyat:

 •  Gondolja át, mennyi a minimális összeg, amelyért hajlandó eladni az adott cikket. Lehetőleg reális árat határozzon meg, ugyanis az ár egy igen fontos eleme az eladás sikerének!
 • Az Eladó az áruba bocsátott cikk leírásáért és a cikkről készült fotók valódiságáért felelősséget vállal, tehát a Zsibvásár oldalain eladó termék a valóságban is meg kell feleljen a termék adatlapján található információknak.
 • Készüljön fel, hogy az érdeklődők a zsibvasar.hu rendszerén keresztül üzeneteket juttatnak el Önhöz, amelyekre Ön a Saját Oldal üzenetközpontjában válaszolhat meg.
 • A licitálók vagy érdeklődők megkereshetik kérdéseikkel a felhasználóneve alapján e-mail formájában a licitálási periódus alatt. Ajánlatos ezekre a levelekre rendszeresen válaszolni, így növelve az esélyt, hogy a többlet információ miatt több licitáló legyen a termékre. Leveleit, üzeneteit a Zsibvásár oldal "Saját Oldal" üzenetközpont részében olvashatja el.
 • Amikor a licitálási periódus lejár, akkor a rendszer mind az eladó mind a vevő részére kiküld egy automatikus értesítőt egymás elérhetőségével (név, telefonszám, emailcím).
 • Az eladónak és a legmagasabb licitet kínálónak a licitálási periódus lejártának napjától számítva három munkanapon belül kell felvenni a kapcsolatot egymással. Amennyiben ez a kapcsolatfelvétel nem megvalósítható a határidőn belül, úgy az eladó jogosult a második legmagasabb licitálót megkeresni.
 • Az eladó nem licitálhat a saját maga által indított árverésen, sem önmaga, sem megbízottja segítségével más a Zsibvásár piacterén regisztrált felhasználónevet felhasználva. Az esetlegesen így licitáló eladó hozzáférését a Zsibvásár megszünteti a licitáló felhasználónevével együtt.
 • Emlékeztetőül: ha a termékre legalább egy érvényes licit érkezik, akkor az eladó kötelezhető arra, hogy az aukció tárgyát átadja a vevőnek.

A következő dolgokat tilos árulni, vagy cserélni a zsibvasar.hu oldalain:

 1. alkohol,
 2. hitelkártya,
 3. elefántcsont, elefánt agyarból (részben vagy egészben) készült tárgyak, kivéve amelyek bizonyíthatóan (szakértői vélemény, vagy eredet igazolás, az aukcióban feltüntetve) 1947.06.01 előtt készültek és végleges formájukat elnyerték
 4. növényvédő szerek,
 5. veszélyes vegyszerek,
 6. gyógyszer,
 7. kábítószer,
 8. engedélyköteles lőfegyver,
 9. tűzveszélyes anyag,
 10. robbanószer, pirotechnikai eszköz,
 11. emberi szerv,
 12. üdülési utalvány,
 13. emailcím, közösségépítő oldal meghívói (Facebook, Twitter, IWIW, myVIP, baratikor.hu, Googlemail, stb),
 14. lopott áru,
 15. pornográf anyag,
 16. hamisított márkás ruha, óra, stb.
 17. valamint bármely olyan, gyűlöletkeltésre vagy mások érzelmeinek megzavarására alkalmas tárgy, amelyet az OM4 Bt. saját döntése szerint annak tekint.

Tilos továbbá direkt kapcsolatfelvételre buzdító (saját email címet telefonszámot vagy elektronikus kereskedelemre alkalmas saját weboldalt tartalmazó) termékleírásokat vagy képeket elhelyezni, kivéve, ha a felhasználónak a Piactérrel kötött egyéb szerződése azt kifejezetten megengedi a felhasználó számára.

Cserebere szabályai[]

A zsibvasar.hu lehetőséget biztosít a felhasználóinak, hogy termékeket cserére is bocsáthasson. A cserélő felek cserelapként bármilyen a zsibvasar.hu eladási szabályaiba nem ütköző termékeket tehetnek meg és ha megfelelőnek ítélik az ellenértékként kínált másik csere fél termékét, csere alapját(alapjait) egymással elcserélhetik azokat. A sikeres csere tranzakcióhoz szükséges, hogy mindkét fél elfogadja a kínált cserealapot(cserealapokat) és elfogadja a cserét (a cseretranzakciót kezdeményező fél értelemszerűen elfogadja az általa kezdeményezett cserét). Sikeres, mindkét fél által elfogadott csere tranzakció után, mindkét cserélő fél köteles átadni egymásnak a cserére bocsátott tárgyakat.

Visszajelzések és korlátozások[]

A Zsibvásár felhasználói visszajelzést adnak egymásról. A véleményt kérjük jól megfontoltan kialakítani, hiszen ez minden Zsibvásár felhasználó számára elérhetővé válik és a későbbiekben nem változtatható. Amikor mások jó hírét megalapozatlanul kockáztató visszajelzést ad, akkor felelősséggel tartozik ezért, akár bírósági per esetén is. A Zsibvásár semminemű felelősséget nem vállal a visszajelzésben mások által hagyott vélemények tartalmáért.

A OM4 bt. fenntartja továbbá a jogot bármely felhasználó kizárására, vagy bármely tranzakció vagy további információ törlésére, amely a Zsibvásár értelmezése szerint ellenkezik a piactér megfelelő használatával vagy az alábbi kritériumok szerint a Zsibvásár szabályzatával ellentétesnek, rágalmazásnak, törvénybe ütközőnek, sértőnek vagy erkölcstelennek minősül:

 • Az információ semmilyen kapcsolatban nem áll a Zsibvásár-ral (csakúgy, mint személyes vélemények a felhasználókról vagy visszajelzés, amely kapcsolatba hozható olyan kereskedelmi tranzakciókkal, amely nem a Zsibvásáron keresztül történt);
 • Információ, amely linket biztosít más oldalakhoz, képekhez, kivéve a termékek leírásakor alkalmazható információkat, ebben az esetben beleértve az Internet linkeket is;
 • Információ, amely tartalmazza a felhasználók személyi azonosító adatait, csakúgy, mint a pontos név, cím, telefonszám vagy e-mail cím. Ennek minősül többek között azon aukció is, amelyet a Zsibvásár értelmezésében kizárólag a felsorolt információk megszerzése érdekében indítanak;
 • Információ, amely obszcén és közönséges nyelvezetet vagy bárki megbotránkoztatására okot adó anyagot vagy információt tartalmaz;
 • Információ, amely egy felhasználó kampányszerűen más felhasználók lejáratására irányul;
 • Információ, amely az Zsibvásár-ral kapcsolatos nem nyilvános adatokra vonatkozik vagy bármely más cég hasonló paramétereire irányul.

Azok az aukciók, amelyeket a Zsibvásár vagy az eladó törölt, illetve az el nem adott aukciók a zárás után 30 nappal nem jelennek meg a Zsibvásár piacterén.

A Zsibvásár piactér azon felhasználóit, akik legalább egy évig nem jelentkeztek be a zsibvásáros felhasználói fiókjukba, a Zsibvásár üzemeltetője inaktív felhasználónak tekinti. Az inaktív felhasználók felhasználói fiókja, felhasználói neve, továbbá a felhasználói egyenlege törlésre kerül.

Moderálási alapelvek a Zsibvásár fórumain[]

A Zsibvásár fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Zsibvásár szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. A zsibvasar.hu fórumain létrehozott topikok és hozzászólások az alább felsorolt alapelveknek megfelelően kerülnek moderálásra. Kérünk minden felhasználót, hogy hozzászólásait a moderálási alapelvek elolvasása után, és annak betartása mellett tegye közzé!

Nem megengedett tevékenységnek minősülnek:

1, Regisztrált felhasználó anonimitását felfedő személyes adatok(at) (név, lakcím, munkahely, telefonszám, e-mail cím, VOIP elérhetőség (Skype, MSN, Googletalk, ICQ, stb), bankszámla szám, egyéb) közzétevő hozzászólások megjelentetése.

2, Az agresszív, személyeskedő, fenyegető jellegű hozzászólások közlése.

3, Mások szidalmazása, más felhasználók vulgáris jelzőkkel történő illetése. Más felhasználó(ka)t sértő, lejárató, illetve olyan, egyértelműen hozzá(juk) köthető topic, hozzászólás, amely alpári című vagy tartalmú. Ha egy regisztrált felhasználó sérelmezi a róla mások által nyitott topicot, a Zsibvásártól kérheti annak törlését akkor is, ha az egyébként nem ütközik jelen szabályzatba. Ezekben az esetekben a Zsibvásár moderátora és ügyfélszolgálata jogosult dönteni a topic esetleges törléséről.

4, Mások vallási meggyőződésének és etnikai vagy egyéb hovatartozásának felemlegetése, illetve bírálata, gyűlöletkeltésre, illetve megfélemlítésre alkalmas információk megjelentetése.

5, Kereskedelmi jellegű hirdetések megjelentetése. Kereskedelmi hirdetésnek számít minden olyan topik vagy hozzászólás, amely terméket, szolgáltatást, weblapot, betöltendő állást, vagy nyereségorientált vállalkozást reklámoz. Az ilyen jellegű topikok ill. hozzászólások törlésre kerülnek. A "Keresem" fórumtémában a keresett termékre bármely felhasználó ajánlatot tehet, ha rendelkezik a keresett termékkel. Közérdekű weboldalak (pl. postai díjszabások) linkjei közölhetők

6, A fórumokban tilos a felhasználó saját elérhetőségének közlése (név, lakcím, munkahely, telefonszám, e-mail cím, VOIP elérhetőség [Skype, MSN, Googletalk, ICQ, stb], bankszámla szám, egyéb).

7, Jogsértő hozzászólások megjelentetése. Jogsértőnek minősül minden olyan információ megjelentetése, amely a megjelenés időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve jogsértés és/vagy bűncselekmény elkövetésére buzdít.

A hozzászólások valóságtartalmáért a Zsibvásár semmilyen felelősséget nem vállal; ha azonban egy adott hozzászólás saját - vagy más - jogos és méltányolható érdekeit sérti, illetve közérdeket sérthet, azt indoklás nélkül törölheti.

A Zsibvásár a fórumok moderátorára ruházza azt a jogát, hogy azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik a fenti sorokban foglaltakat, vagy a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák.

A jelen szabályzatban közzétett alapelvek következetes be nem tartása a Zsibvásár piactéréről való teljes kitiltást vonhatja maga után!

2012-től ingóságok adózása[]

A jogszabályok változása miatt módosul 2012-től az ingóságok adózása: az a magánszemély is adófizetésre kötelezett lehet (önálló tevékenységből szerzett jövedelem megszerzésével), aki rendszeresen ingóságokat ad el és e tevékenységből származó bevétele meghaladja az adóévenkénti 600.000 forintot. Ebben az esetben gazdasági tevékenységnek minősülhet az értékesítés. Az Üzemeltető nem vállal felelősséget a Felhasználókat érintő esetleges ilyen jellegű adózási kötelezettségekért!

Személyiségi jogok védelme[]

Az Ön személyiségi jogainak bizalmas kezelése nagyon fontos számunkra, ezért a OM4 Bt. nem adja át az adatokat külső személyeknek vagy szervezeteknek.

Csak azokat az információkat használjuk, amelyek az azonosításhoz szükségesek, hogy informáljuk Önt marketing- és reklámtevékenységünk folyamatos fejlesztéséről, rendszeresen bővítsük kínálatunkat, valamint felhasználó-barátabbá tegyük oldalunk tartalmát, kinézetét és szolgáltatásainkat. Az adatokat felhasználjuk abban az esetben is, amikor értesítjük Önt az érdeklődését megcélzó témákban, mint például új szolgáltatások bevezetése, megismertetése illetve aktualitásaink. Ön regisztrációjával hozzájárul ahhoz, hogy rendszeres hírlevelet küldjünk megadott emailcímére amelyről azonban bármikor leiratkozhat.

Az Önről adatbázisunkban fenntartott információkat felhasználjuk a felmerülő kérdések, viták megoldása esetén. A regisztrálás alatt Ön átnézheti és megváltoztathatja a megadott információkat. Ha megváltoztatja adatait, adatbázisunkban tárolódik mindkét változat. A Zsibvásár együttműködik a helyi, országos vagy nemzetközi hatóságokkal, amelyek kérésére kötelesek vagyunk a szükséges személyi azonosító információkat kiadni a Zsibvásár felhasználókról.

Gyakran Ismételt Kérdések[]

http://www.zsibvasar.hu/kapcsolat Gyakran Ismételt Kérdések, részletes válaszok az alábbi témákban:

 • Adminisztráció
 • Regisztráció / Belépés
 • Cikk feltöltése / eladási segédlet
 • Cikk adminisztrációja
 • Vásárlással kapcsolatos kérdések
 • Probléma a vevővel
 • Probléma az eladóval
 • Minősítéssel kapcsolatos problémák
 • Hitelesítés
 • Technikai jellegű problémák

Kiemelés, reklámozás[]

A termékek kiemelésére van fizetős lehetőség: http://www.zsibvasar.hu/segitseg/kiemelesek?lang=HU Kiemelés típusa /Átlagos látogatószám növekedés a kiemeletlen aukciókhoz képest/ A kiemelés ára Főoldali 1672% 300 Ft Listák elejére (pl.: kategória) 670% 150 Ft Keretezés 421% 50 Ft Ajándékos ikon 347% 50 Ft


http://www.zsibvasar.hu/kapcsolat

http://www.zsibvasar.hu

Advertisement