Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A Zöldunió magyar nyelvű, vállalatokat célzó környezet-tudatos és társadalmi felelősségvállalást népszerűsítő hirdetés és reklám-értékesítő és kommunikációs hálózata.

http://zoldunio.hu

A Zöldunió portál kínálatát olyan, a fenntarthatóság iránt elhivatott, erős brandértékkel bíró portálok alkotják, melyek hitelesen képviselik a környezettudatos szemléletet.

Singapore-picnic

A környezetttudatosság a modern világban is lényeges erény.

Olvasóközönségük számára fontosak a “zöld” elvek, a környezettudatosság, a fenntartható életmód, a társadalmi problémákra való nyitottság. A Zöldunió - egyedi médiaportfóliótagi-megállapodásaival - hosszútávon, években mérhető együttműködésekben képes gondolkodni Hirdető Ügyfeleivel.

Mecenatúra[]

Mecenatúra program lehetőséget biztosít a Zöldunió Hirdetői számára, hogy környezettudatos témájú, online médiaköltéseik által is támogathassák a környezetvédelmet és társadalmi ügyeket felkaroló partnerszervezeteket (közhasznú szervezetek, szakmai ernyőszervezetek).

  • Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos, felelős étkezés népszerűsítése.
  • Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) az ingatlanszektor, az építőipar és az építésgazdaság szereplőit igyekszik összefogni, hogy közreműködésükkel részt vegyen a környezettudatos és fenntartható építést előmozdító építészeti szabályozások szakmai kidolgozásában, valamint a környezettudatos építés érdekérvényesítésében.
  • Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége küldetése a természeti erőforrások megőrzése a keletkező hulladékok hasznosításának elősegítésével és a hulladékok okozta környezetterhelés csökkentésével.
  • Effekteam Az Effekteam (korábban: Magyar Adományozói Fórum) a társadalmi ügyeket támogató hazai vállalatokat és non-profit szervezeteket tömöríti. egyesületi formában.
  • Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség az Európai Klímaszövetség magyarországi ernyőszerve, melyben tapasztalt zöld civil szervezetek működnek együtt kisebb települések önkormányzataival. Olyan közösségi megoldásokkal foglalkoznak, melyek hozzájárulnak az önellátásához (alkalmazkodás) és az éghajlatváltozás problémájának mérsékléséhez (megelőzés).
  • A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egy non-profit szervezet, amelynek célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel elősegítse a szegénység, az éhezés és az alultápláltság csökkenését Magyarországon.
  • Reflex Környezetvédő Egyesület a magyarországi környezetvédő civil mozgalom egyik meghatározó szervezeteként több téma szakértő „élharcosa”.
Advertisement