Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A TSU olyan közösségi hálózat, melynek tagsága 90%-ba részesedik az oldal reklámozással szerzett bevételeiből. Jelenleg angol nyelven érhető el.

Elnevezése: []

A Tsū egy japán szó, jelentése "szakszerű ismeretmegosztás, tipp" kiejtése: "Cöö", jelei: っ づ ッ ヅ Elterjedten használják a smiley, a mosolygós arcocska helyettesítésére: - tehát a mosolyt is szimbolizálja.

Teesu logo

TSU logo

Működése[]

Alapvetően a Facebookhoz hasonló oldal, de a felhasználókkal történő bevételmegosztás elvén a YouTube-hoz hasonlóan működik: minnél nagyobb látogatottsága van egy megosztásnak, annál több célzott reklámot lehet megjeleníteni, aminek bevételéből a résztvevők is részesednek.

Története[]

2013. július elsején helyezték üzembe. Gondozását a New York-i Evacuation Complete, LLC nevű cég végzi, melynek ügyvezetője Sebastian Sobczak. Az utóbbi időkben többek között a New York Times, az ABC News, az International Business Times, a TechCrunch, tehát több komoly nemzetközi médium is foglalkozott vele.

Eddig legnagyobb népszerűségét 2015 januárjában érte el, amikor globálisan a látogatottsága a legjobb 2000 lap között volt. Aktuális Alexa szint

Tájékoztatók angolul[]

Források, részletek[]

Advertisement