Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

Akkor, és annyi időre mehetnek szabadságra a Virgin Group dolgozói, amikor csak jónak látják. A most bevezetett módszertől a globális médiacég azt várja, hogy munkatársai motiváltabbak, kreatívabbak lesznek, és jobban is dolgoznak. A juttatási rendszert is ennek megfelelően lehet kialakítani, pl. Agilis szervezet módszere

A cég vezetője, Richard Branson az ABC Newsnak elmondta, hogy egyelőre az amerikai, és brit vállalatainál vezeti be a módszert, és ha beválik, akkor kiterjeszti a világ minden pontján működő cégeire.

Branson egyébként a lánya révén ismerkedett meg a módszerrel, aki mutatott neki egy cikket, amely szerint a Netflixnél is hasonlóval kísérleteznek.

Munka ora

Rugalmas munkaidő?

A lazább munkatempóval ért egyet a Google egyik alapítója, Larry Page is. "Ha valamelyik munkavállalónk úgy érzi, a boldogságához olyan dolgok kellenek, mint egy jó háztartás, biztonság, vagy hogy időt töltsön a gyerekeivel, akkor azt hiszem, nekünk nem olyan nagy dolog ezeket megadni"

"Nem igaz, hogy mindenki megfeszített munkájára lenne szükség ahhoz, hogy kielégíthessük szükségleteinket" Szerinte a hatékonyság növelésével az emberek sokkal több időt tölthetnének családjukkal, vagy olyan dolgokkal, amik érdeklik őket.

Magyar viszonyok[]

Bár a magyarok dolgoznak szinte a legtöbbet Európában, éppen az említett munkahatékonyság tekintetében rosszul állunk.

Kapcsolódó fogalmak[]

Forrás[]

Advertisement