Alternatív Gazdaság lexikon
(+)
 
(2 közbenső módosítás, amit 2 másik szerkesztő végzett, nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
A '''Projekt''' olyan egyszeri szervezeti tevékenység, mely idejében, erőforrásaiban, felelősségi körében és céljaiban pontosan meghatározott. A Projekt indításának célja, hogy újszerű vagy egyedi terméket vagy szolgáltatást hozzon létre. A [[vezetéselmélet]] részletesen elemzi.
+
[[Fájl:Businesswoman.jpg|thumb|Egy jó projekt alapja a megfelelő logisztika]]A '''Projekt''' olyan egyszeri szervezeti tevékenység, mely idejében, erőforrásaiban, felelősségi körében és céljaiban pontosan meghatározott. A Projekt indításának célja, hogy újszerű vagy egyedi terméket vagy szolgáltatást hozzon létre. A [[vezetéselmélet]] részletesen elemzi.
   
   
== Projekt menedzsment ==
+
== Ingyenes projekt menedzsment szoftverek ==
  +
Számos különféle projekt menedzsment [[szoftverek|szoftver]] áll rendelkezésre, hogy segítsen, szabadúszók és kisvállalkozások tulajdonosai számára:
  +
  +
Ingyenes projekt menedzsment eszközök:
  +
  +
# [http://www.jxproject.com/ jxProject] -Free alkalmazás, amely magában foglalja : erőforrás-ütemezési, célok és erőforrások ütemezésére, priorizálása. . (Az eszköz ingyenes, mert magában foglalja a hirdetéseket. A hirdetések nélküli változat: 20 $)
  +
# [http://www.dotproject.net/ dotProject] -Nyílt forráskódú eszköz. Erőforrás menedzsment.
  +
# [http://www.ganttproject.biz/ GanttProject] -Free, nyílt forráskódú szoftver segítségével készíthetsz Gantt diagramot, assign resources, PERT diagramok, és a együttműködés támogatás. Az eszköz tartalmaz nagyon hasznos felhasználói fórum és blog.
  +
# [http://www.openworkbench.org/ Open Workbench] -Ez a nyílt forráskódú.
  +
# [http://www.sugarforge.org/content/open-source/ SugarCRM] -A közösség kiadásában megjelent szoftver a GNU General Public License (GPL) v3. Ez a termék tartalmaz egy felhasználói fórum, és van még egy konferencián. Kifejezetten ügyfélkapcsolati rendszer, kis vállalkozások számára készül. Számtalan integrálható, plugin-nal, widgettel bővíthető. Ezek közül rendelkezésre áll rengeteg iparág specifikus minimál rendszer felépítésére alkalmas ingyenes illetve, szofisztikáltabb igényekre szabott fizetős kisalkalmazás ''Demohoz kérj hozzáférést: [http://vallalkozasiotletek.com/rolunk/kapcsolat/ ITT] (elég ha annyit írsz SugarCRM Demo)''
  +
# [http://www.projectpier.org/ ProjectPier] -Ez a nyílt forráskódú szoftver segítségével kezelheted üzeneteid, könnyedén ütemezheted feladataid.
  +
# [http://openproj.org/ OpenProj] -Nyílt forráskódú szoftvercsomag. Ami lehetővé teszi, hogy, és sokféle diagramot úgymint Gantt és PERT… összehasonlíts.
  +
# [http://projecthq.org/ Project HQ] -Ez a nyílt forráskódú szoftvercsomag. Funkció közé tartozik, hogy projektek feltöltése, ütemezése, nyomon követése.
  +
# [http://www.clockingit.com/ Clocking IT] -Ez az ingyenes projekt menedzsment eszköz: a '''tanácsadók tanácsadója.''' Segít nyomon követni, hogy mennyi időt töltöttél egy-egy projekt, továbbá képes Gantt diagramok és más jelentések összehasonlítására, elemzésére. Továbbá tartalmaz egy felhasználói fórum és wikipédiát.
  +
# [http://www.taskjuggler.org/ Taskjuggler] -Ez a nyílt forráskódú csomag. Ezzel az eszközzel kezelheted feladataid, erőforrásaid és költségeid, amelyek kapcsolódnak az egyes projektekhez. Ugyancsak támogatja a kockázatelemzés és a rugalmas munkaidő. Támogatás keresztül érhető el a Google Csoportok.
  +
  +
További ötletek angolul: http://www.entrepreneur.com/blog/225088
  +
  +
== Projekt menedzsment elmélet ==
 
* [http://kenderes.hu/letoltesek/projekt/projektiranyitasi_kezikonyv.pdf Konett team: Projektirányítási kézikönyv] - 2009
 
* [http://kenderes.hu/letoltesek/projekt/projektiranyitasi_kezikonyv.pdf Konett team: Projektirányítási kézikönyv] - 2009
 
* [https://hu.wikipedia.org/wiki/Projektmenedzsment Wikipédia: Projektmenedzsment]
 
* [https://hu.wikipedia.org/wiki/Projektmenedzsment Wikipédia: Projektmenedzsment]
 
* [http://www.uni-miskolc.hu/deak/publications/karikonfcikk.pdf Deák Csaba: Projektmenedzsment képességek szervezetszintű fejlesztése]
 
* [http://www.uni-miskolc.hu/deak/publications/karikonfcikk.pdf Deák Csaba: Projektmenedzsment képességek szervezetszintű fejlesztése]
  +
  +
  +
== Források ==
  +
* [http://vallalkozasiotletek.com/blog/2012/11/24/10-ingyenes-s-10-fizetos-projekt-menedzsment-eszkz-szabadszknak-s-kisvllalkozknak/ vallalkozasiotletek.com]
 
[[Kategória:Szervezés elmélet]]
 
[[Kategória:Szervezés elmélet]]
  +
[[Kategória:Szoftver]]

A lap jelenlegi, 2020. június 12., 23:18-kori változata

Egy jó projekt alapja a megfelelő logisztika

A Projekt olyan egyszeri szervezeti tevékenység, mely idejében, erőforrásaiban, felelősségi körében és céljaiban pontosan meghatározott. A Projekt indításának célja, hogy újszerű vagy egyedi terméket vagy szolgáltatást hozzon létre. A vezetéselmélet részletesen elemzi.


Ingyenes projekt menedzsment szoftverek[]

Számos különféle projekt menedzsment szoftver áll rendelkezésre, hogy segítsen, szabadúszók és kisvállalkozások tulajdonosai számára:

Ingyenes projekt menedzsment eszközök:

  1. jxProject -Free alkalmazás, amely magában foglalja : erőforrás-ütemezési, célok és erőforrások ütemezésére, priorizálása. . (Az eszköz ingyenes, mert magában foglalja a hirdetéseket. A hirdetések nélküli változat: 20 $)
  2. dotProject -Nyílt forráskódú eszköz. Erőforrás menedzsment.
  3. GanttProject -Free, nyílt forráskódú szoftver segítségével készíthetsz Gantt diagramot, assign resources, PERT diagramok, és a együttműködés támogatás. Az eszköz tartalmaz nagyon hasznos felhasználói fórum és blog.
  4. Open Workbench -Ez a nyílt forráskódú.
  5. SugarCRM -A közösség kiadásában megjelent szoftver a GNU General Public License (GPL) v3. Ez a termék tartalmaz egy felhasználói fórum, és van még egy konferencián. Kifejezetten ügyfélkapcsolati rendszer, kis vállalkozások számára készül. Számtalan integrálható, plugin-nal, widgettel bővíthető. Ezek közül rendelkezésre áll rengeteg iparág specifikus minimál rendszer felépítésére alkalmas ingyenes illetve, szofisztikáltabb igényekre szabott fizetős kisalkalmazás Demohoz kérj hozzáférést: ITT (elég ha annyit írsz SugarCRM Demo)
  6. ProjectPier -Ez a nyílt forráskódú szoftver segítségével kezelheted üzeneteid, könnyedén ütemezheted feladataid.
  7. OpenProj -Nyílt forráskódú szoftvercsomag. Ami lehetővé teszi, hogy, és sokféle diagramot úgymint Gantt és PERT… összehasonlíts.
  8. Project HQ -Ez a nyílt forráskódú szoftvercsomag. Funkció közé tartozik, hogy projektek feltöltése, ütemezése, nyomon követése.
  9. Clocking IT -Ez az ingyenes projekt menedzsment eszköz: a tanácsadók tanácsadója. Segít nyomon követni, hogy mennyi időt töltöttél egy-egy projekt, továbbá képes Gantt diagramok és más jelentések összehasonlítására, elemzésére. Továbbá tartalmaz egy felhasználói fórum és wikipédiát.
  10. Taskjuggler -Ez a nyílt forráskódú csomag. Ezzel az eszközzel kezelheted feladataid, erőforrásaid és költségeid, amelyek kapcsolódnak az egyes projektekhez. Ugyancsak támogatja a kockázatelemzés és a rugalmas munkaidő. Támogatás keresztül érhető el a Google Csoportok.

További ötletek angolul: http://www.entrepreneur.com/blog/225088

Projekt menedzsment elmélet[]


Források[]