Alternatív Gazdaság lexikon
(Új oldal, tartalma: „A '''Nyitottság''' egy emberi érték, mely azt jelenti hogy a közlései során az általa birtokolt ismertetek megosztására törekszik, és ezt alapvetően nem…”)
 
 
(7 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
A '''Nyitottság''' egy [[emberi érték]], mely azt jelenti hogy a közlései során az általa birtokolt ismertetek megosztására törekszik, és ezt alapvetően nem korlátozza önző érdek miatt. Az őszinteség elsősorban az igazságtartalomra vonatkozik, amíg a nyitottság a mennyiségre és az információfajták sokféleségére. [[Bizalom|bizalmat]] a nyitottság biztosítja. Ha nyilvános, hozzáférhető célok, körülmények és feltételek vannak, akkor az emberek felelősnek érzik magukat saját döntéseikért és biztonságban érzik magukat a környezetükben.
+
A '''Nyitottság''' egy [[emberi érték]], mely azt jelenti hogy a közlései során az általa birtokolt ismertetek megosztására törekszik, és ezt alapvetően nem korlátozza önző érdek miatt. Az [[őszinteség]] elsősorban az igazságtartalomra vonatkozik, amíg a nyitottság a mennyiségre és az információfajták sokféleségére. [[Bizalom|bizalmat]] a nyitottság biztosítja. Ha nyilvános, hozzáférhető célok, körülmények és feltételek vannak, akkor az emberek [[felelősség|felelősnek]] érzik magukat [[önállóság|saját döntéseikért]] és biztonságban érzik magukat a környezetükben.
  +
[[Fájl:Puppies.jpg|thumb|Nyitottság a világra :D]]
   
'''Hasonló fogalmak''': [[Wikipedia:hu:őszinteség|őszinteség]], becsületesség, ártatlanság, feddhetetlenség, igazmondás, kreativitás.
+
'''Hasonló fogalmak''': [[Alkalmazkodás]], [[együttműködési készség]], [[tudatosság]], [[együttérzés]], [[Wikipedia:hu:őszinteség|őszinteség]], becsületesség, ártatlanság, feddhetetlenség, igazmondás, kreativitás.
   
  +
== Nyitottság a gyakorlatban ==
[[Ötletroham]] (brainstorming)
 
  +
* [[Demokrata polgár személyiségjegyei]]
  +
* A [[szervezési ismeretek]] egy hasznos eleme az [[Ötletroham]] (brainstorming)
  +
* [[Szabad licenc]]
  +
* [[Nyílt forráskódú termékfejlesztés]]
  +
[[Kategória:Emberi értékek]]

A lap jelenlegi, 2019. június 4., 12:00-kori változata

A Nyitottság egy emberi érték, mely azt jelenti hogy a közlései során az általa birtokolt ismertetek megosztására törekszik, és ezt alapvetően nem korlátozza önző érdek miatt. Az őszinteség elsősorban az igazságtartalomra vonatkozik, amíg a nyitottság a mennyiségre és az információfajták sokféleségére. bizalmat a nyitottság biztosítja. Ha nyilvános, hozzáférhető célok, körülmények és feltételek vannak, akkor az emberek felelősnek érzik magukat saját döntéseikért és biztonságban érzik magukat a környezetükben.

Nyitottság a világra :D

Hasonló fogalmak: Alkalmazkodás, együttműködési készség, tudatosság, együttérzés, őszinteség, becsületesség, ártatlanság, feddhetetlenség, igazmondás, kreativitás.

Nyitottság a gyakorlatban[]