Alternatív Gazdaság lexikon

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.

Aktuális változat A te változatod
2. sor: 2. sor:
   
 
== Az Info-Money rendszer ==
 
== Az Info-Money rendszer ==
Az Info-Money rendszer egy modulokból álló rendszer, nem cserén alapszik, hanem értéken. Célja, az emberi teljesítmény vásárlóerővel való „[[Ajándék gazdaság|jutalmazása]]”. Nincs benne se infláció, se defláció, mert az „érték” ([[pénz]]) ami írásban megjelenik, ha vásárolnak belőle, akkor egyszerűen annyival csökken. Bárki, aki a társadalomban teljesítményt hoz létre, azonnali kifizetésben részesül. Vagyis a frissen teremtett pénz csak teljesítményből jöhet létre, ami aztán a fogyasztás során le is csökken, vagy teljesen eltűnik. A társadalomban ezzel a pénz megszűnik, nincs rá többet szükség. Az igény megteremti, a fogyasztás pedig megszünteti a „belső fizetőeszközt”. A működés tehát: jutalmazás/honorálás és fogyasztás.
+
egy modulokból álló rendszer, nem cserén alapszik, hanem értéken. Célja, az emberi teljesítmény vásárlóerővel való „[[Ajándék gazdaság|jutalmazása]]”. Nincs benne se infláció, se defláció, mert az „érték” ([[pénz]]) ami írásban megjelenik, ha vásárolnak belőle, akkor egyszerűen annyival csökken. Bárki, aki a társadalomban teljesítményt hoz létre, azonnali kifizetésben részesül. Vagyis a frissen teremtett pénz csak teljesítményből jöhet létre, ami aztán a fogyasztás során le is csökken, vagy teljesen eltűnik. A társadalomban ezzel a pénz megszűnik, nincs rá többet szükség. Az igény megteremti, a fogyasztás pedig megszünteti a „belső fizetőeszközt”. A működés tehát: jutalmazás/honorálás és fogyasztás.
   
 
Mivel a rendszer kifelé kapcsolódik a jelen gazdasághoz és pénzrendszerhez, a kapcsolódási pontokon lesz „pénzváltás”, de magában a rendszerben nem lesz pénz.
 
Mivel a rendszer kifelé kapcsolódik a jelen gazdasághoz és pénzrendszerhez, a kapcsolódási pontokon lesz „pénzváltás”, de magában a rendszerben nem lesz pénz.

Please note that all contributions to the Alternatív Gazdaság lexikon are considered to be released under the CC-BY-SA

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)