Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

Az "Alternatív gazdasági és pénzügyi rendszerek - AEMS" címmel futó bécsi nyári egyetem a társadalmunk jövőbeli fejlődésével foglalkozó aktuális nézeteket mutatja be és interdiszciplináris szaktudást nyújt a gazdaság-, természettudományok és a filozófia ötvözésével.

“A problémák, amelyekkel szembesülünk, nem oldhatóak meg azon a szellemi szinten, melyen akkor voltunk, amikor megteremtettük őket.” Ez az Albert Einstein idézet a mottója az Alternatív Gazdasági és Pénzügyi Rendszerek - A jövő gazdasága című nyári egyetemnek (AEMS Bécs 2017). A rendezvény nem csak egyetemi hallgatóknak szól, hanem mindenkinek, aki érdeklődik társadalmunk hosszú távú fejlődése iránt.

AEMS_-_ALTERNATIVE_ECONOMIC_AND_MONETARY_SYSTEMS

AEMS - ALTERNATIVE ECONOMIC AND MONETARY SYSTEMS

A program a gazdaság-, természet-, társadalom- és bölcsészettudományok szaktudását ötvözi és a legújabb kutatási tapasztalatokra támaszkodik. A bemutatott alternatívák felölelik a gazdasági és nyersanyagkörforgások átszervezését, valamint az individuális és erkölcsi megközelítéseket is.

Az AEMS Bécs 2017 szervezői az OeAD-Osztrák Felsőoktatási Információs Központ, a Közösségi Gazdálkodás Támogatásáért Kezdeményezés, valamint a Bécsi Agrártudományi Egyetem. A projekt 2016-ban megkapta a Földművelésügyi, Erdészeti, Környezetügyi és Vízügyi Minisztérium "Képzés a fenntartható fejlődés területén - Best of Austria" díjat a politikai támogatás szekcióban, valamint 2015-ben megkapta Bécs környezetügyi díját és jelölve volt a TRIGOS 2015 (legjobb partnerség kategória) díjra.

További részletes adatok az előadásokról, a részvételi feltételekről és az ösztöndíjprogramról a Nyári Egyetem honlapján.

Forrás[]

Advertisement