Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A Miutcánk.hu egy olyan közösségi szoftver és közösségépítő platform, amivel könnyedén megismerhetőek a környezetünkben élőket és felismerhetjük a jó szomszédságban rejlő lehetőségeket. Lokális közösségi oldal, ahol felfedezheted a szomszédaidat és jó kapcsolatot építhetsz ki velük!

Street

Töltsük meg az utcát élettel!

Honlap: http://miutcank.hu/
Facebook profil: https://www.facebook.com/miutcank.hu
Blog: http://miutcank.blog.hu/

Küldetése[]

A széleskörű internethasználatnak és felpörgetett életstílusunknak köszönhetően a szomszédok mára teljesen elidegenedtek egymástól. A kommunikáció elhalványult, nehezen nyitunk a másik felé, alig szólítjuk meg a másikat az utcán, a lépcsőházban.

A Miutcánk.hu segítségével a visszájára fordíthatjuk ezt a folyamatot és könnyedén kialakíthatunk új szomszédi kapcsolatokat.

Korunk másik nagy problémája a mérhetetlen pazarlás és az ebből származó környezetszennyezés.

Céljuk egy olyan kommunikációs felület létrehozása, ahol könnyedén lehet időt, pénzt és energiát spórolni egymással - egymásnak. Mindezt úgy, hogy közben a közösség erejével a környezetünkre is pozitív hatást gyakorlunk.

Javasolt tevékenységek[]

  • Kérj kölcsön - Miért vásárolnál, ha kölcsön is kérhetsz? Miért pazarolnád a pénzed valamire, amit később alig használsz? Segíts a szomszédaidnak és kérj tőlük segítséget! Több mint százezer felajánlott eszköz között kereshetsz a Miutcánk adatbázisában.
  • Tegyük élhetőbbé a környékünket - Egyszerűen szervezhettek közös programokat: a növényültetéstől kezdve, a bringa tároló kialakításáig bármi szóba jöhet. Csak rajtatok múlik, mit hoztok ki a környéketekből!
  • Ki mihez ért? - Szakmai tudásunkat, rendelkezésre álló eszköztárunkat és képességeinket könnyedén kamatoztathatjuk: Te megvarrod a szomszéd ingét, cserébe ő megbütyköli a vízvezetéket. Te felfúrsz egy képet a falra, cserébe ő lenyírja a füvet.
  • Szervezz közös programokat! - Itt az ideje felfedezni a szomszédságban rejlő közös szabadidős lehetőségeket és együttműködési pontokat. Garázsvásár, sport programok, grill party? Közös kutyasétáltatás, munkába járás? A Miutcánk.hu-val játék a szervezés!
  • Találj szakembert! - Ha valami elromlik otthon háromféle képen is megoldhatod a Miutcánkkal. Kérj kölcsön szerszámokat és javítsd meg! Kérd meg egy szomszédod, hogy megszerelje! Keress megbízható szakembert a környékbeliek ajánlásai alapján

Hivatkozások[]

Advertisement