Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A 2016-ban indult Minecraft Education készségfejlesztő Internetes játék az oktatási színterén kreativitást és innovációt hangsúlyozó Microsoft egyik legismertebb terméke: 35 millió tanár használja általánostól iskoláktól egyetemekig, rengeteg kurzust kínálnak az irodalomtól a biológiáig – vagyis messze nem csak kódolást lehet mondjuk tanulni a segítségével.

Mindful Knight[]

Fókuszálásra, figyelem-összpontosításra, relaxálásra tanít gyerekeket a Minecraft egyik legújabb oktatási segédanyaga, a Mindful Knight. A középkori környezetbe helyezett játék érzelemszabályozó trükköket és képességeket tanít a Minecraft ismerős kockauniverzumában, szerepjátékos áthallássokkal. Ez csak egy a társadalmi és érzelmi tanulást segítő új Minecraft-csomagból, amit iskolákba (is) szánnak.

Az együttműködés, a közös döntéshozatal, az empátia kifejezése, a figyelem fenntartása egyébként is az oktatásban mostanában legtöbbet emlegetett képességek közé tartoznak. A megfelelő érzelmi állapot a tanulásban és a tanulás iránt kulcskérdés, enélkül nem lehetséges sem mélyebb tanulás, sem megértés, de az ehhez és a munkahelyi csapatmunkához is szükséges egyéb „puha” változók mégis gyakran hiányoznak a végzettekből is.

Kapcsolódó oldalak


Források[]

Advertisement