Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A kupon rendszer egy kedvezményre feljogosító váltó, a közösségi pénz egy alap formája.

Helyi Pénzek: Hatalmas Lehetőségek a Kuponokban[]

Forrás: http://helyipenz.wordpress.com/2011/04/20/helyi-penzek-tenyleges-technikai-letrehozasa/
Publikálva: 2011. április 20. szerda
Szerző: nincs feltüntetve.
Szerző jog: nincs feltüntetve

- A rendszer néhány százezer forintból megvalósítható.

A többszörösen is felhasználható, kedvezményre jogosító kuponok élénkítik a helyi gazdaságot. A működő soproni Kék Frank is egy utalvány.

A vásárlók, a helyi lakosok olcsóbban jutnak árukhoz, szolgáltatásokhoz. Létre kell hozni egy egyesületet vagy szövetkezetet amely összefogja a közösség tagjait. Valamint egy WEB oldalt, ahol belehet mutatni a rendszer, és később az elfogadó helyeket. Kinyomtatni 1.500 db. 200 forint névértékű, többszőrösen is felhasználható, kedvezményre jogosító KUPONT.

A kupon a vásárláskor 5% kedvezményre fog feljogosítani. Egy vállalkozásnál valaki 4 ezer forint fölött vásárol, beválthat egy 200 forint értékű kupont. Amennyiben 8 ezer forint fölött vásárol, beválthat kettő db. 200 forint értékű kupont. A kupon beváltásakor ez 5 % kedvezményt jelent!!! Tehát legközelebb is ott vásárol. A kupon rendszer forgalom növekedéssel jár.

Hatékonyabb marketing fogás mint ha 4 ezer forint fölötti vásárláskor 5 % kedvezményt ad. Sokkal olcsóbb is. pl: 7 ezer forintért vásárol akkor is csak 1db 200 forint értékű kupont válhat be. A rendszerben részvevő vállalkozók, magánszemélyek, fizetnek 4 ezer forintos éves díjat. Cserébe Kedvezmény kupont kapnak. 20db 200 forint névértékű kupont.

Forgalomba hozatalának legjobb módja:

  • A vállalkozó minden 6 ezer forint feletti vásárláskor, egy kupont ad ajándékba.
  • A beváltott Kedvezmény kuponokat , ismételten forgalomba hozza.
  • Ezzel újabb vásárlásra ösztönöz.

Elővigyázatosság, Részletek[]

A Kedvezmény kuponoknak dekoratívnak kell lennie, hogy az emberek szívesen fogják a kezükbe és használják. Ne legyen könnyen hamisítható. Különlegesen jó minőségű papírra kell nyomtatni, hasonlóra, mint a bankjegyeket. A soproni Kék frankot az Állami Nyomda nyomtatja. Vékony vonalú rajz a fénymásolás ellen. Vízjel vagy hologram, ha lehet, UV fénynél világító felirat legyen rajta. Rajta legyen a rendszer WEB oldalának a címe is. A kupon ellő állítási költsége közelítsen a névértékéhez, ne érje meg hamisítani.

Kapcsolódó kezdeményezések[]

Advertisement