Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A Korona Csereklub Egyesület a Szent Korona Alapítvány kezdeményezésére 2007-ben Budapesten alakult .

Ez a 12 főből, főleg szakértőkből álló egyesület dolgozta ki a hazai csereklubok működésének alapelveit, figyelembe véve a magyarországi lehetőségeket és törvényeket. Az egyesület készíttette el azt az internetes programot, amely nélkül nem létezhetne egy modern csereklub.

Ennek a programnak - melynek Ön a kezdő oldalát látja - két fontos feladata van:

  • egyrészt segíti a vevő és az eladó egymásra találását, azaz piacteret biztosít,
  • másrészt nyilvántartja, elszámolja az ügyletek csereértékét.

Az Egyesület csak szellemi műhelyként funkcionál, nem hoz létre és nem működtet csereklubot, ellenben szorgalmazza, hogy a Kárpát-medencében alakuljon minél több csereklub, lehetőleg minden régióban és határok nélkül! Ezeknek ingyenesen rendelkezésére bocsátja az internetes programot, és a klubok megszervezéséhez, működtetéséhez tanácsokat ad.

Solti Gábor, a Korona Csereklub Egyesület jelöltje lett Piliscsabán 2009-ben a polgármester[]

2009 évben a 2020 helyi lakosból 912 szavazatot gyűjtött be Solti Gábor, s így ő lett Piliscsaba új polgármestere. Solti a Korona Csereklub Egyesület színeiben indult, s a Magyarhoni Földtani Társulatnak, a Szent Korona Szövetségnek, valamint a Magyarok Világszövetségének is tagja. A Korona Csereklub Egyesület egyébként 10 képviselő-jeleltet állított a főváros-közeli városban, mint például a Magyarok Világszövetségében és a Szent Korona Szolgálat keretein belül munkálkodó Ugrin Andrást, ki a második legtöbb szavazatot szerezte meg a településen a képviselő-jelöltek között.

Érdekesség, hogy mind a polgármester-jelöltek, mind pedig a képviselő-jelöltek között a fent említett egyesület mellett egy kivétellel csak független jelöltek indultak. A kivétel Göntzöl Gábor volt, ki a Magyar Kommunista Munkáspárt színeiben szállt ringbe, s végül a legkevesebb szavazatot gyűjtötte be.

Forrás[]

Advertisement