Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A Közélet Iskolája demokrácia technikákkal foglalkozó képzési szervezet. Az Iskola fő célja, hogy az állampolgári oktatáson, részvételi kutatásokon és a civil szervezetek fejlesztésén keresztül megerősítse az elnyomott emberek és az őket képviselő szervezetek érdekérvényesítő képességét, elősegítse az igényeiknek megfelelő tudás termelését és azt, hogy stratégiai válaszokat tudjanak adni a saját bőrükön megtapasztalt, rendszerszintű problémákra.

A Közélet Iskoláját 2014-ben hozták létre, hogy megerősítsék az állampolgári részvétel kultúráját Magyarországon és támogassák a kirekesztett társadalmi csoportok tagjait abban, hogy állampolgári jogaikat valódi tartalommal tölthessék meg.

Hivatalos Honlap: http://www.kozeletiskolaja.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/KozeletIskolaja

Könyvek[]

  • A Velünk beszélj, ne rólunk! Hátrányokkal induló aktivisták beszélnek életükről és munkájukról című könyv célja, hogy olyan embereket mutasson be, akik annak ellenére – vagy éppen azért –, hogy megtapasztalták az elnyomást és kirekesztettséget, közéleti, aktivista vagy érdekvédő szerepet vállaltak és vállalnak.
  • Anya kiáll és beszél - Azt reméljük, hogy a kötet inspiráció lehet azoknak a nőknek és partnereiknek, akik egyszerre nevelnek gyerekeket és végeznek közéleti munkát, illetve hasznos fogódzó lehet azok számára, akiket foglalkoztat a gyerekvállalás gondolata, de tartanak az anyaság elszigetelő hatásától.

Kapcsolódó oldalak[]

Advertisement