Alternatív Gazdaság lexikon
Edit Page

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd tedd közzé a változtatásaidat a visszavonás véglegesítéséhez.

Aktuális változat A te változatod
102. sor: 102. sor:
 
A termelési folyamatban csak az emberi munkaerő van honorálva, a így a végén a termék akár ingyen is megszerezhető és az infopenz is fölöslegessé válik.
 
A termelési folyamatban csak az emberi munkaerő van honorálva, a így a végén a termék akár ingyen is megszerezhető és az infopenz is fölöslegessé válik.
   
Eddig a számvitelben [[generáció]]k óta csak élettelen dolgokat, anyagokat tárgyakat értékeltünk és a hozzáadatott munkával vezettük le a termék piaci árát. A számvitelbe olyan értékkategóriákat is be kell vinni, ami nem anyagi, pl. egészség, boldogság, környezetbarát jelleg. A munka esetén az értéktermelés beárazásában nemcsak a képzettségi szint játszhat szerepet, hanem a munka emberi hatása. Minél kényelmetlenebb a munka, annál magasabb kell legyen a fizetés. Ez ösztönzően hat a technológiai újításra.
+
Eddig a számvitelben generációk óta csak élettelen dolgokat, anyagokat tárgyakat értékeltünk és a hozzáadatott munkával vezettük le a termék piaci árát. A számvitelbe olyan értékkategóriákat is be kell vinni, ami nem anyagi, pl. egészség, boldogság, környezetbarát jelleg. A munka esetén az értéktermelés beárazásában nemcsak a képzettségi szint játszhat szerepet, hanem a munka emberi hatása. Minél kényelmetlenebb a munka, annál magasabb kell legyen a fizetés. Ez ösztönzően hat a technológiai újításra.
   
 
== Átmenet ==
 
== Átmenet ==

Please note that all contributions to the Alternatív Gazdaság lexikon are considered to be released under the CC-BY-SA

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)