Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

Az I-Lab egy projektszemléletű, gyakorlatközpontú, informatika, robotika, fenntartható agrártechnológiai tehetségkutató és tehetséggondozó tudásközpont.

Elsősorban játékos, ugyanakkor gyakorlati elemekre épített, a reális életben felhasználható tudáselemek elsajátítását célzó, tehetségkutató, tehetséggondozó szabadidőközpont létrehozása a cél. Nem csak játékokkal, játékos eszközökkel, hanem kisebb méretű, magasan fejlett, az ipari követelményeknek megfelelő gépeken, eszközökön lehet gyakorolni.

Az oktató és bemutatóközpont olyan projektelemek sokaságát vonultatja fel, melyek készek és képesek a gyermekek fantáziájának fellobbantására, leköti őket, kielégíti a modern dolgok iránti tudásigényüket, hat a motoros reflexekre, a képzelőerőre, ugyanakkor tanulási technikát nyújt játékos módon, rendszeretetre és rendszerezésre nevel, mindezt a XXI. század modern eszközeinek segítségével.


Tevékenységi területek[]

A program két fő területet céloz meg, ezek a jelenkor szinte megszámlálhatatlan ipari, gazdasági, kereskedelmi, szolgáltató eleméhez kapcsolódnak.

  • A robotika – informatika térnyerése mára már Magyarország meghatározó iparágának, az autóiparnak épp úgy része, mint a könnyű és nehézipar legszélesebb spektrumainak, vagy a hétköznapok olyan elemeinek, mint az online vásárlás, közigazgatás, közlekedésirányítás, vagy a pénzügyi rendszerek.
  • A fenntartható agrártechnológia napjainkra rég túllépett a földművelés azon egyszerű alapvetésén, miszerint vetünk és aratunk, hiszen a fenntartható élelmiszer, valamint ipari, kereskedelmi célú mezőgazdasági termelésnek, napjainkra fontos ökológiai, környezeti, sőt a biomassza hasznosítás okán stratégiai energetikai aspektusai is vannak. Lásd még: Közösségi agrárgazdaság.

Forrás, további részletek[]

Advertisement