Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

Chérie Carter-Scott: Ha az élet egy játék ezek a szabályok

Kovasz

Kovász - gyúrás - kisütés - elfogyasztás. Az Életkenyér sora. :)

Kapsz egy testet[]

A neked juttatott test a tiéd, amíg e világon tartózkodsz. Akár tetszik, akár nem, elfogadod-e vagy sem, ez az egyetlen, amit erre az életedre kapsz. Első lélegzetvételedtől szíved utolsó dobbanásáig végigkísér.

Akár szereted vagy utálod, egy életre a tiéd, így hát fogadd el. Az számít igazán, hogy mi van belül.

Rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed. Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, használod-e őket. Tiéd a választás joga. Minden válasz benned rejlik. Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint figyelni és bízni. Amikor megszületsz, mindezt elfelejted.

Abban a pillanatban, amikor megérkeztél ide a Földre, kaptál egy testet, hogy otthont adjon szellemi lényegednek. E testben raktározódik el valódi “éned”- mindazok a remények, álmok, félelmek, gondolatok, várakozások és hiedelmek, melyek azzá az egyedülálló emberi lénnyé tesznek, aki vagy. Ám jóllehet életed egész tartama alatt együtt fogtok utazni, te és a tested mindig megmaradtok két különálló és független létezőnek.

E test célja az, hogy ütközőként szolgáljon közted és a külvilág között, és végigfuvarozzon ezen a játékon, amit életnek nevezünk. Tanítódként szolgál továbbá néhány kezdeti és alapvető leckében arról, hogy mit tsz embernek lenni. Ha nyitott vagy mindazokra a leckékre és ajándékokra, amelyeket a tested kínál számodra, a bölcsesség és a kegyelem értékes morzsáiban részesülhetsz, amelyek előrevihetnek fejlődésed ösvényén.

Leckékben részesülsz[]

Vintage-vandor

kapcsolat másokkal és magunkkal.

Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj.

Az élet egy folyamatos tanulási tapasztalat, amely minden nap lehetőséget biztosít a számodra, hogy még többet tanulj. Ezek a leckék számodra különlegesek, és a belőlük történő tanulás a kulcs a saját életed jelentésének és jelentőségének felfedezéséhez és beteljesítéséhez.

Nincsenek hibák, csak leckék[]

A fejlődés próba-szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A "sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az "eredményesek".

A bölcsesség irányába való fejlődés egy folyamat, kísérletezés, próbálgatás és tévedés, ezért elkerülhetetlen, hogy a dolgok nem mindig a terv szerint mennek, vagy úgy, ahogy szeretted volna. Az együttérzés az orvosság a kíméletlen ítélkezésre mind magunkkal, mind másokkal szemben. A megbocsátás nem csupán isteni jellemvonás, de az érzelmi adósság eltörlésének tette is. Az erkölcsös, tisztességes és humort is megengedő viselkedés elsősorban az a képesség, hogy képes vagy magadon és a saját szerencsétlenségeden nevetni, ami központi szerepet játszik a "hibák" szempontjából, melyek egyszerűen leckék, amiket meg kell tanulnod.

A lecke addig ismétlődik, amíg meg nem tanulod[]

A leckék addig ismétlődnek, amíg azokat meg nem tanulod. Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formákban kerül eléd, amíg meg nem érted a tanulságot.

Melyek problémaként, kihívásként, ingerültségként és frusztrációként öltenek testet, és addig fognak ismétlődni, amíg annak látod őket, és nem tanulsz belőlük. A saját tudatosságod és változtatási képességed a követelménye annak, hogy megfelelj ennek a szabálynak. Szintén alapvető annak elfogadása, hogy nem a sors vagy a körülmények áldozata vagy - el kell ismerni az "ok-okozat" törvényét, amikor azt mondják: a dolgok amiatt történnek veled, amit és ahogyan teszel.

Hibáztatni bárkit vagy bármi mást a szerencsétlenségedért egy menekülés és tagadás, te magad vagy önmagadért felelős, és hogy mi történik veled. Türelemre van szükség - a változás nem egyik napról a másikra történik, adj magadnak időt, hogy megtörténjen.

A tanulás nem ér véget[]

A tanulás sosem ér véget. Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád.

Amíg élsz, mindig van mit megtanulni. Add át magad az "élet ritmusának", ne küzdj ellene. Elkötelezettség az állandó tanulás és változás folyamatában - légy elég alázatos ahhoz, hogy mindig megismerd a saját gyengeségeidet, és legyél elég rugalmas azzal kapcsolatban, amire lehet, hogy csak megszokásból válaszolnál, mert a merevség megtagadja tőled az új lehetőségek választásának a szabadságát.

Az "ott" nem jobb, mint az "itt"[]

Mire eljutsz "oda", az "amott" még vonzóbbnak tetszik majd. A domb másik oldala zöldebb lehet, mint a sajátod, de ott lenni nem a végtelen boldogság kulcsa. Légy hálás, és élvezd amid van, és ahol tartasz az utadon. Értékeld a bőségét annak, ami jó az életedben ahelyett, hogy méricskéled és felhalmozod a dolgokat, melyek nem vezetnek el a boldogsághoz. A jelenben élés segít elérni a békét.

Mások csupán a te tükörképeid[]

Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz.

Szerethetsz vagy utálhatsz valamit egy másik személyben aszerint, hogy mit szeretsz vagy utálsz magadban. Legyél toleráns, fogadj el másokat olyannak, amilyenek, törekedj az öntudatod tisztaságára, törekedj arra, hogy igazi megértésed és objektív felfogásod legyen saját magadról, a gondolataidról és az érzéseidről. A negatív tapasztalatok lehetőségek, hogy meggyógyítsák azokat a sebeket, melyeket hordozol. Támogass másokat, ezzel magadat is támogatod. Ahol nem vagy képes másokat támogatni, az annak a jele, hogy nem megfelelően figyelsz a saját igényeidre.

Csak rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed[]

Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, használod-e őket.

Megvan mindaz az eszköz és forrás, amire szükséged van. Hogy mit csinálsz velük, csak rajtad múlik. Vállalj magadért felelősséget! Tanuld meg elengedni a dolgokat, ha nem tudsz rajtuk változtatni! Ne légy dühös a dolgok miatt - a keserű emlékek zűrzavart okoznak a fejedben. A bátorság mindannyiunkban megvan - használd, amikor olyat kell tenned, ami jó a számodra. Mindannyian rendelkezünk egy erős természettel és vállalkozó szellemmel, amit arra kellene használnod, hogy átöleld azt, ami várható.

Minden válasz benned rejlik[]

Tiéd a választás joga. Minden válasz benned rejlik.

Boldogság

A Kedvesség körbejár.

Bízz az ösztöneidben és a legbelső érzéseidben, amikor egy kicsi hangként vagy ihletként hallod őket. Hallgass az érzésekre és a hangokra is! Meríts a természetes ihletedből!

Amikor megszületsz, mindezt elfelejted[]

Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint figyelni és bízni. Amikor megszületsz, mindezt elfelejted.

Mindannyian ezekkel a képességekkel születünk - korai tapasztalataink bevezetnek bennünket a fizikai világba, távol a lelki énünktől, így kételkedővé, cinikussá, hitetlenné és bizalmatlanná válunk.

A tíz szabály nem parancsolat, ezek univerzális igazságok mindannyiunk számára. Amikor elveszted az utad, hívd őket! Legyen hited a szellemed erejében! Bölcsességre törekedni - a bölcsesség az életed végső útja, nem ismer korlátokat, kivéve azokat, melyeket saját magad elé állítasz.


Ez az összefoglaló csupán egy rövid vázlat, ami természetesen nem adja át teljes mértékben a könyvben megtalálható igazságokat és bölcsességet. Ha érdekelt vagy abban, hogy a legtöbbet hozd ki az életedből, és segítenél megtenni másoknak is ugyanezt, akkor olvasd el Chérie Carter-Scott, "Ha az élet egy játék - íme a szabályok" című könyvét, ami egy igazi kincs lehet az éjjeliszekrényeden.

Források[]

Lásd még[]

Advertisement