Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A Gazdapiac.com termelői adatbázis, virtuális piac valamint hír- és közösségi portál, 2018-ban megszűnt!


Honlap:


Mobil alkalmazás, béta, 2014[]

ísérletező kedvűek figyelem! Itt a Gazdapiac.com mobilalkalmazás Androidos okostelefonra (béta változat). Várjuk, és köszönettel vesszük kísérletező kedvű olvasóink véleményét, a végleges, mindenki számára tökéletes megoldásokat nyújtó változat kialakításához. Töltse le, próbálja ki!

Gazdapiac

Gazdapiac.hu mobil promóció

Szeretné egy gombnyomással megtudni, hol van lakóhelyén:

  • Termelői piac
  • Háznál árusítás
  • Eladó termények, termékek
  • Zöldségdoboz rendszer?

Szeretné egy gombnyomással elolvasni a legfrissebb híreket:

  • Rendezvényekről
  • Vásárokról?

A Gazdapiac.com mobilalkalmazással mindezt játszva megteheti!

Töltse le Androidos okostelefonjára, és telepítse néhány kattintással!

(Az alkalmazás még kisérleti fázisban van. Tapasztalatait kérjük ossza meg velünk a gazdapiac (kukac) gmail.com email címen. Köszönjük!)

http://www.gazdapiac.eu/app/gazdapiac.com.beta.apk

Telepítési útmutató:

1. Töltse le a fájlt a számítógépére, és küldje el saját magának emailben, csatolva, arra az email címre, amit a telefonján is olvasni szokott.

2. Engedélyezni kell a telefonon az ismeretlen forrásból való telepítést. Ehhez menjünk a beállítások menüben, ott válasszuk az alkalmazások részt. Az alkalmazásoknál pedig pipáljuk be az “Ismeretlen források” opciót. Ezek után már képesek leszünk külső programokat is telepíteni.

3. Keresse meg az emailt a telefonján, amiben csatolva van a fájl, kattintson a fájlnévre, és telepítse.

4. Ha minden jó, a telepítés a szokásos módon zajlik le, és a program ikonja bekerül a szokásos helyre.

Használata nagyon egyszerű:

1. Indítsa el a Gazdapiac.com alkalmazást

2. A program megpróbálja automatikusan meghatározni az Ön tartózkodási helyét.

3. Amennyiben ez nem sikerült, vagy más településre kíváncsi, válassza ki a kívánt települést manuálisan:

4. Mire kíváncsi? Válasszon!

5. A fenti lenyíló menü segítségével az adott településen belül oda-vissza ugrálhat a lehetőségek között!

6. Szeretné, hogy az Ön hirdetését is olvassák mások? Regisztráljon, és adjon fel hirdetést itt: www.gazdapiac.com


Gazdapiac piacszervezési modell[]

Egy személyes tapasztalatra és egy új vásárlási modellre szeretnénk felhívni a figyelmüket, amely lehetővé teszi, hogy a magyar gazdák árui vevőre találjanak, sőt a létrejött személyes kapcsolatokon keresztül ennél jóval többet nyújt.

Lépései:

  1. Baráti körben, munkahelyen, falusi vagy egyházi közösségben egy valaki vállalja, hogy összeírja, hogy kinek miből mennyire van szüksége, illetve beszerez néhány ajánlatot a termelő barátaitól, ismerőseitől vagy a www.gazdapiac.com oldalról, hogy körülbelül mik az árak.
  1. Az igények ismeretében valaki felveszi egy vagy több termelővel a kapcsolatot, és jelzi felé, hogy nagyobb mennyiségű árura lenne szüksége. Egy adott mennyiség felett a legtöbb termelő szinte bárhova hajlandó elmenni az árujával.
  1. Egyeztetik a termelővel és a közösséggel az átvétel helyszínét és időpontját, és megszervezik az átadást. Idézek az írásból: "Harminc vevőnek 3395 kg árut szolgáltunk ki hárman, két óra leforgása alatt."

Példa[]

"Hagyományteremtés?

Viszonylag új betelepülőként igyekeztünk minél gyorsabban, minél több szinten beépülni községünk életébe. Sok emberrel ápolunk élő, személyes kapcsolatot.

Nemrég egy barátunk, Tamás az egyházközségi levelezőlistán az után érdeklődött, nem tudna -e valaki derék magyar termelőktől nagyobb tételben jó áron, jó krumplit szerezni télire. Eszembe jutottak Szeged környéki gazdálkodó barátaink. Talán nekik is jót tennék, ha segítenék értékesíteni a terményeiket. Magamtól nem lett volna erőm, hogy kezdeményezzek egy ilyen akciót, de most éreztem, hogy nem szabad tétlenül elmennem mellette. Visszaírtam tehát, hogy én talán tudnék segíteni. Ízibe jött is a válasz, hogy akkor kérdezzem meg, van -e alma, hagyma és répa is.

Szegedi barátunk közvetítésével fel tudtam venni a kapcsolatot egy őstermelővel, akinek krumplija, hagymája van rengeteg, az almát és a répát pedig be tudja szerezni. Egy napnyi időt kért, hogy utánajárjon, miből mennyit tud szerezni, mennyi pénzért. Ezalatt Tamás a fél falut összekürtölte, hogy lesz jó télálló zöldség és alma. Másnap már részletes listával szolgálhattunk. Tamás öt nap alatt összegyűjtötte a rendeléseket, (ami ekkorra már több mint három tonnára rúgott), én pedig közben tisztáztam a szállítás körülményeit. Következő levelünkben már az átvétel helyszínét és időpontját közöltük a megrendelőkkel.

Végül megérkezett az áru a falunkba. Munkásruhát öltöttem, segítettem a zsákokat lepakolni a
teherautóról, almát mérni, könyvelni, illetve az autóhoz cipelni és berakodni az árut. Nagyon kellemes légkörben, olajozottan haladt az átvétel. Harminc vevőnek 3395 kg árut szolgáltunk ki hárman két óra leforgása alatt.[...]Olyan ütemben érkeztek a vevők, hogy gyakorlatilag senkinek nem kellett 5-10 percnél tovább várakoznia, másfelől mindenkinek volt egy-két jó szava és mosolya hozzánk. Akadt aki így búcsúzott: "No akkor jövőre ugyanitt!"

Lehet, hogy új hagyományt sikerült teremteni a településünkön? Este nagyon boldogan búcsúztunk szegedi barátainktól: megérte belevágni!"

K.O. - Pilisszentiván

Advertisement