Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A garázsvásár (garázspiac, garázsáruda, garázsbolt) az alkalmi piac típusok egyike, melyen  feleslegessé vált, túl sok helyet foglaló, megunt, költözés, pénzszűke miatt vagy valami más okból eladni kívánt holmik kiárusítása a ház mellett - a garázsban, az udvaron, esetenként akár bent a házban, lakásban is. A garázsvásár gyakorlatilag egy előre megadott időpontban, eseti jelleggel működő bolhapiac.

4H garage sale 2010

Jótékonysági garázsvásár

Célszerű hogy egy-egy szomszédság, lakóközösség, környék együtt rendez vásárt. A fogyasztáson alapuló gazdasággal szembehelyezkedve az önként vállalt egyszerűséget követők is egyszerre túladhatnak a dolgaikon.

Az Egyesült Államokban született garázsvásár az utóbbi időben számos más országban is népszerűvé vált, a néhány éve Magyarországon még szórványos vásárok 2012. második felében váltak igazi jelenséggé - részben a média figyelmének is köszönhetően.

Körforgásos gazdaság[]

Az Újrahasználati Központok Önkormányzati, település szinten végzik a használt de tovább használható újraelosztását, gyakran a fizess amennyit akarsz elosztással.

Magyar garázsvásár weboldalak[]

magyar példák[]

Advertisement