Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A Fenntartható földhasználat a Fenntartható Fejlődési Célok 2015-2030 egyik pontja. Lényege a Föld ökoszisztémáinak fenntartható használata, felelős erdőgazdálkodás, az elsivatagosodás leküzdése, valamint a talajpusztulás visszafordítása, valamint a az élővilág sokféleségének megőrzése. A talaj humusz - szervesanyag tartalma, savassága, ásvány és mikroelem összetevői lényegesek.

Szervezetek[]

Agro-ökológiai Tudásközpont[]

A H2020 UNISECO-projekt célja olyan innovatív megközelítések kidolgozása volt, amelyek célja az agrárökológiai gyakorlatok fejlesztésének és alkalmazásának társadalmi-gazdasági és szakpolitikai mozgatórugóinak és akadályainak jobb megértése az EU mezőgazdasági rendszereiben.

Ez a meglátásokból és gyakorlati eszközökből álló könyvtár, amely a társadalom minden olyan szférájának segítséget nyújt, amely a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés iránt érdeklődik, azt gyakorolja, vagy politikákat alakít ki, hogy megtalálja azt, amire szüksége van ahhoz, hogy hozzájáruljon egy fenntarthatóbb mezőgazdasághoz és élelmiszerrendszerhez. Részletek: uniseco-project.eu: Az agrár-ökológiai átmenet legfontosabb kérdései és stratégiái

Sadhguru Tudatos Föld Mozgalma[]

A Tudatos Bolygó (Conscious Planet) egy globális mozgalom, melynek célja, hogy egy tudatos hozzáállást indítson el a talajjal és a bolygóval kapcsolatban. A mozgalom szeretné megmutatni a világ kormányainak, hogy az állampolgáraik olyan törvénykezést szeretnének, mely megújítja a talajt és az ökológiát.

Az állampolgárok aktivizálásával biztosítható, hogy az ökológiai problémák politikai problémákká váljanak, így a kormányoknak muszáj lesz ilyen jellegű törvényeket hozniuk, és pénzügyileg is támogatni az ökológiai megoldásokat, így teremtve meg a tartós kivitelezést.

Honlap: Consciusplanet.org/magyar
Sadhguru magyarul Youtube csatorna

További cikkek a témában[]

Advertisement