Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A Fennmaradás Műhely valójában - bár formalitások nélkül - (2001-ben) már 15 éve működik. Eddigi működésének főterméke "A fennmaradás társadalmi programja" című könyv (Éliás Kiadó, 2000.) Elérkezett az ideje, hogy a Műhely célját és működési szabályait megfogalmazzuk.

A Műhely feladata:

  • a társadalmi élet természetjogi alaptételeivel összhangban lévő, és az "itt és most" körülményeknek leginkább megfelelő társadalomfejlesztési program kidolgozása és állandó továbbfejlesztése; ennek szolgálatában
  • a Műhely társadalmi ismerettárának gyarapítása, tökéletesítése; valamint
  • a kialakított, megszerzett ismeretek széles körű elterjedésének elősegítése.

A Fennmaradás Műhely azoknak a közössége, akik

  • gondolkodásukban, cselekvésükben, magatartásukban a társadalmi élet természetjogi alaptételeit tekintik irányadónak; és hozzájárulnak a Műhely feladatának teljesítéséhez.

A közös munka műhelymegbeszéléseken folyik. Ezek helye: Zacsek Gyula irodahelyisége (1086 Budapest, Dankó-u. 42. I. em. - Kálvária-tér sarok). Ideje: általában egy-egy csütörtök délután 4-től 8-ig, előzetes írásos meghívó alapján, amely meghívó egy vitaindítót is tartalmaz. A meghívók kiküldéséről Síklaky István gondoskodik, új csatlakozók is tőle igényelhetnek meghívót. (1028 Budapest, Leshegy-u.7a, T/F 361-3748, este T: 3769-116.)

Kapcsolódó oldalak[]

Forrás[]

Advertisement