Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

Csere - Bere Facebook csoport

Nyilvános csoport, közvetlen cseréket bonyolító cserekör.

Kapcsolat:

Webfelület: http://www.facebook.com/groups/csereber/
Elérhetősége: csereber[KUKAC]groups.facebook.com

Bemutatkozás[]

Napjainkban egyre kevesebb ember engedheti meg magának az új dolgok vásárlását, legyen az bármi is. Ennek elsődleges oka a szűkös anyagi helyzet, amely ma hazánkban a legtöbb családot és magányosan élő embert sújtja. A különböző csere-bere platform nem új keletű dolog, számos helyen és formában működik, innen született az ötlet, amely a már jól működő (piaci) mechanizmus egy virtuális formája, a "valamit adok valamiért elven" Azt gondolom, hogy minden családban, embernél vannak olyan dolgok amire már nincs szüksége és szívesen elcserélné valami másra ami hiányzik eszköztárából, de éppen szűkös anyagi helyzete miatt, azt megvásárolni nem tudja. Miért is ne cserélhetne valakivel?

Az oldal megnyitásával, az anyagi jólét határain, kívül rekedt embereknek szeretnék segíteni. Gyertek hát minél többen és csereberéljetek ! :)

A működés szabályai[]

Nos, a csoport működésének szabályai nagyon egyszerűek, könnyen betarthatók és követhetők.

1. Az oldalon Bárki közzétehet csere bejegyzést, lehetőség szerint fotóval. A csoportadminisztrátor bármikor szelektálhat és törölhet feltöltött bejegyzést.

2. Kizárólag csere - bere fogalmába tartozó megosztások lesznek engedélyezve. Minden mást az adminok törölnek.

3. Hogyan lehet közzétenni ? Felírod magad az üzenőfal bejegyzés rovatába, vagy küldj egy emailt a csoport email címére : csereber[KUKAC]groups.facebook.com és az automatikusan megjelenik az üzenőfalon.

4. A csere létrejöttét a két partner bonyolítja le egymás között, kölcsönös megegyezés alapján.

5. A csere létrejöttét jelezni kell valamelyik csoport adminisztrátornak.

6. Árut kizárólag csak cserélni szabad, pénzért nem adható el!

7. A cserébe résztvevő felekért és/vagy árukért az oldal adminisztrátorai semmilyen jogi és anyagi felelősséggel nem tartoznak.

8. A felek között az alku lehetséges ! (Olyan ez mint a piac)

9. A bejegyzések 10 nap után törlésre kerülnek az üzenőfalról, akár létrejött a csere, akár nem. Szükség esetén ismét feltölthető..

Ennyi volna az összes szabály, ami alapján ez a csere - bere platform üzemel..

Tehát legyetek minél többen és használjátok az a csoportot arra, hogy megszabaduljatok fölösleges dolgaitoktól, cserébe kapjatok valami olyat, aminek hasznát veszitek..

Adminok

Advertisement