Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement
Love and Trust - Father tosses his confident daughter into to air accompanied by screams of delight.

A szeretet és bizalom a család építőkövei.

A család a leszármazottak és felmenők (szülők és gyermekekek) természetes közössége. Szélesebb értelemben rokonságról beszélünk régebben a falvak kiterjedt rokonsági hálózatot mondhattak magukénak, ahol a bizalmas közösség érzése jelen volt. Az emberi értékek elsajátításának és gyakorlásának egyik legfontosabb színtere.

Az anyaság, anya szerep alapvető egy gyermek egészséges személyiségfejlődésében.

Számítógépes párkapcsolati támogatás

Családi kert, gazdaság[]

Családi gazdaságok méretéről és szerepéről egy 10 perces részlet. 350 négyzetméteren (ha az általános feltételek adottak) 3 év gyakorlattal már egy négyfős család az összes zöldségét, hüvelyesét és gabonáját meg tudja termelni.

Részletek: Petró Tibor: Egyhektáros Öröklét című előadás zárása, 10 perc, 2013

Családmenedzser[]

Mivel a család tulajdonképpen egy „kis létszámú vállalkozás”, javasoljuk, hogy a családot összetartó, családszervező személy használhassa a CSALÁDMENEDZSER elnevezést.

A „családmenedzser” legyen az Országos Képzési Jegyzékbe (OKJ) felvehető, tanítható és tanulható szakma. Minden családban egy személy – aki az ezzel járó képzést és kötelezettségeket vállalja – válhasson foglalkoztatott családmenedzserré, akinek ezért minimális összegű nyugdíj- és egészségbiztosítás jár, ilyen irányú tevékenységének tartama szolgálati időnek minősüljön.

Ez az elnevezés sokat jelentene az otthon tevékenykedők öntudata, önbizalma, önbecsülése szempontjából. Öntudatos, elégedett emberek, kiegyensúlyozott, boldog családok a mainál jóval egészségesebb társadalom kialakításához járulhatnának hozzá.

Részletek

Dr. Molnár Lajos: Családmenedzser: szakma, foglalkozás, hivatás

Kapcsolódó család témák[]

Advertisement