Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A Buxa egy mobilfizetési alkalmazás és a mögötte álló szolgáltatás, melynek segítségével az okostelefon pénztárcaként használható. A felhasználók – akárcsak egy pénztárcába – pénzt töltenek a Buxába, és az így képződött egyenlegükből fizethetnek ismerőseiknek, vagy Buxa elfogadóhelyeken: üzletekben, webshopokban. A Buxával történő fizetés azonnal megjelenik a fogadó fél okostelefonján, és az így kapott összeg azonnal fel is használható további buxás fizetésekre, vagy kiutalható saját bankszámlára. A buxás fizetésekhez költséges infrastruktúra helyett az elfogadóhelyeknek is csak egy okostelefonra, vagy az üzletben már használt számítógépre van szükségük. A Buxa bankkártyától, bankszámlától független, működésének alapja elektronikus virtuális pénz. A Buxa alkalmazás Android, iOS és Windows Phone operációs rendszereken is fut.

Buxa tesztüzem[]

A Buxa 2014-2016 között két éven keresztül tartó zártkörű tesztüzeme során mintegy 2000 felhasználó használta fizetésre 50 elfogadóhelyen, illetve egymás közötti fizetésekre. A technológia bizonyította működőképességét:

  • minden tranzakció hibamentesen, biztonságosan lezajlott,
  • 99% feletti rendelkezésre állást biztosítottunk felhasználóinknak

Ezen időszak alatt a felhasználók visszajelzéseit beépítették a rendszerbe, biztonágosabbá és egyszerűbbé téve működését.

A tesztüzem 2016. június 22-én lezárult.

Buxa alapú egyedi rendszerek fejlesztése[]

A fejlesztő kulcsrakész mobilfizetési megoldást kínál azoknak a szervezeteknek, amelyek a legújabb technológiákra épülő, készpénzt nélkülöző fizetési mód alkalmazását tervezik.

Keresik azokat a partnereket - vállalkozásokat, pénzintézeteket, telco szolgáltatókat – amelyeknek a szolgáltatásait jól kiegészítheti egy már bizonyítottan jól működő mobilfizetési megoldás. A Buxa felületét és funkcióit testreszabják partnerünk igényei szerint. Elvégzikk a meglévő informatikai, elszámolási rendszerekhez való illesztését is.

Leendő partnerek a mobilfizetési megoldás bevezetése után ajánlanak lehetőségeket: A Buxát kitaláló és létrehozó csapat többsége az adatok világából érkezett. Üzleti intelligencia rendszerek fejlesztésével, adatbányászattal foglalkoznak. Üzleti értékeket teremtünk az adatokból, például azokból, amelyek egy mobilfizetési alkalmazás használata során gyűlnek össze az ügyfelek fizetési szokásairól. Ezeket összegezve, elemezve, fontos összefüggéseket feltárva partnereink még többet hozhatnak ki saját mobilfizetési megoldásukból.


Forrás, kapcsolat[]

https://buxa.eu
E-Money Clearing Systems Zrt.
1114 Budapest, Bartók Béla út 15/a
support@buxa.eu
Advertisement