Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A 3D nyomtatás a tömegtermeléssel ellentétben anyagtakarékosan képes egyedi termékeket előállítani, a javíthatóságot nagyban segíti.

Magyar 3D nyomtató[]

A magyar CraftUnique 2019 őszén négy új termékkel állt elő, a a CraftBot Flow termékcsalád tagjai. A CraftUnique azt reméli, hogy a megbízhatóság sokat nyom a latba. Például az, hogy ők a riválisoknál jellemző 1-2 éves garancia helyett 5 évet (vagy 5000 órát) vállalnak a termékeikre. Ez szerintük a siker egyik kulcsa, a vevőiknek kiemelten fontos a 3D nyomtatók stabil működése és a hozzájuk tartozó terméktámogatás. A gépük plug-and-play, magyarán rendkívül könnyen üzembe helyezhető. (Ebben a kategóriában többször is a legjobbnak szavazták meg a vevők a CraftBot Plus-t.)

Brutális az új Tank, a magyar CraftUnique 3D-nyomtatója

3D bio-nyomtató[]

A szabvány (és rendkívül olcsó) Printrbot Simple desktop FDM nyomtatóból és más részekből álló, lényegében DIY (csináld magad) fejlesztésű rendszer különlegessége, hogy egyes elemei nyomtathatóak. A Hardware X-ben Feinberg és munkatársai által közösen publikált anyagban szöveges és videó használati utasításokat is adtak, hogy a userek hogyan helyezzék a nyílt forrású gépre a fecskendőalapú méretes extrúdert (anyagprést) (large volume extruder, LVE).

A 3D nyomtató kb. 500 dollárért beszerezhető, installálható, más asztali gépekkel szintén kompatibilis LVE teszi lehetővé nagyméretű és nagy felbontású mesterséges emberi szövetek, például eredeti méretű szív stb. nyomtatását.

Részletek: http://hu.envienta.net/3d-nyomtatas/nyilt-forrasu-bionyomtato/

Kapcsolódó oldalak[]

Advertisement