Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

A világ legnagyobb zsenijeiben mind megvolt 24 jellemvonás - és te is kifejlesztheted magadban ezeket egy szakértő szerint.

A legtöbb emberben az a hamis elképzelés alakult ki, hogy zseninek születni kell, ezért azzá válni nem lehet, jelenti ki Dr. Alfred Barrios klinikai pszichológus, az önprogramozó kontroll központ alapítója és igazgatója és A nagyobb szabadság és boldogság felé c. könyv szerzője.

Ha megnézzük a világ legnagyobb zsenijeinek életét, olyanokét, mint Edison, Szókratész, Da vinci, Shakespeare, Einstein, akkor láthatjuk, hogy mindegyikükben megvolt 24 közös jellemvonás.

Ezeket bárki kifejlesztheti magában. Nem számít, milyen idős vagy, milyen iskolákat végeztél vagy mit értél el a mai napig. Amennyiben ezeket a jellemvonásokat elsajátítod, akkor képes leszel a zsenik szintjén működni.

Ime Dr. Barrios felsorolásában a 24 jellemvonás, amelyek képessé teszik a zseniket, hogy új, termékeny gondolatokkal álljanak elő és ilyeneket kifejlesszenek.

1. Hajtóerő

önbizalom - a zsenikben erős késztetés van arra, hogy keményen és sokat dolgozzanak. Hajlandóak mindent beleadni egy vállalkozásba. Fejleszd ki a saját hajtóerődet azzal, hogy a jövőbeli sikeredre összpontosítasz, és menj tovább előre.

2. Bátorság

bátorságra van szükség olyan dolgok megtételére, amelyet mások lehetetlennek tartanak. Ne aggódj, hogy mit gondolnak majd az emberek, ha te más vagy.

Step up

A céltudatosság fontos a tartós sikerek elérésében.

3. Célok iránti elkötelezettség

összpontosítás - a zsenik tudják, mit akarnak és hajtanak rá. Kezdd el irányítani az életed és az idődet. Minden nap legyen valami konkrét, amit megvalósítasz.

4. Tudásvágy

tudásvágy - a zsenik folyamatosan halmozzák az információkat. Soha ne feküdj úgy le aludni, hogy legalább egy új dolgot nem tanultál aznap. Olvass. és kérdezz olyanoktól, akik tudnak.

5. Becsületesség

becsületesség - a zsenik őszinték, egyenesek és becsületesek. Vállalj felelősséget az olyan dolgokért, amelyek nem sikerülnek. Légy kész beismerni: ezt elrontottam, és tanulj a hibáidból.

6. Optimizmus

bizakodás - a zsenik sohasem kételkednek abban, hogy sikerrel fognak járni. Szándékosan összpontosíts arra, hogy valami jó fog történni.

7. ítélőképesség

ítélőképesség - próbáld megérteni a helyzet tényeit mielőtt döntést hoznál. Nyitott elmével, előítéletek nélkül értékelj ki dolgokat, és légy kész meggondolni magad.

8. Lelkesedés

elhivatottság - a zsenik annyira lelkesek azzal kapcsolatban, amit csinálnak, hogy az másokat is a velük való együttműködésre bátorít. Tényleg higgy abban, hogy a dolgok jól fognak végződni. Ne fogd vissza magad!

9. Hajlandóság a kockázatvállalásra

győzd le a kudarc fölött érzett félelmedet. Nem fogsz félni a kockázatvállalástól, ha rájössz, hogy a hibáidból tanulhatsz. Ne tarts be minden korábbi szabályt, lépj át néhány keretet.

10. Dinamikus energia

ne ülj a fenekeden arra várva, hogy majd valami jó történik. Légy kész elérni, hogy az meg is történjen!

11. Vállalkozókedv

a zsenik folyton kutatnak a lehetőségek után. Légy kész olyan munkákba is belevágni, amit mások nem is érintenek. Soha ne félj kipróbálni az ismeretlent.

12. Meggyőzőerő

a zsenik tudják, hogyan motiválják az embereket, és így segítik őket az előrehaladásban. Meglátod, könnyű meggyőzőnek lenni, ha hiszel abban, amit csinálsz.

Wikia-Visualization-Main,hualternativgazdasag

Előre fizetni figyelmességgel és kedvességgel egy jó befektetés.

13. Barátságosság

nyitottság, kedvesség - megfigyelésem szerint a zsenik könnyen barátkoznak és nagyon rendesek a barátaikkal. Légy olyan valaki, aki "feldobja" az embereket, nem pedig olyan, aki lenyomja őket. Ez a hozzáállás sok értékes barátot szerez majd neked.

14. Kommunikációs készség

kommunikációs készség - a zsenik képesek másokhoz hatékonyan átjuttatni az elképzeléseiket. Használj ki minden lehetőséget, hogy elmagyarázd másoknak az elképzeléseidet.

15. Türelem

türelem - légy türelmes másokkal ha csak lehet, de magaddal szemben mindig légy türelmetlen. Várj el magadtól sokkal többet, mint másoktól.

16. Érzékelés

segítőkészség - a zseniknek mindig működik a mentális radarjuk. Nagyobb gonddal légy mások szükségletei, mint a magadéi iránt.

17. Perfekcionizmus

a zsenik nem tűrik a középszerűséget, főképp saját magukban nem. Könnyen soha ne elégedj meg magaddal. Mindig törekedj a jobb teljesítményre.

18. Humorérzék

humor - légy kész a saját károdon nevetni. Ne sértődj meg, ha rajtad csattan a vicc.

19. Sokoldalúság

sokoldalúság - minél több dolgot tanulsz meg megcsinálni, annál nagyobb önbizalmat fejlesztesz ki magadban. Ne riadj vissza az új vállalkozásoktól.

20. Alkalmazkodóképesség

ha rugalmas vagy, akkor könnyedén tudsz majd a változó körülményekhez alkalmazkodni. állj ellen a késztetésnek, hogy mindig ugyanúgy csinálj dolgokat. Légy kész új lehetőségek tekintetbe vételére.

21. Kíváncsiság

játékosság - ha kutató, kíváncsi elméd van, akkor jobban tudsz új információkat találni. Ne félj beismerni, hogy nem tudsz mindent. Mindig kérdezz olyan dolgokkal kapcsolatban, amiket nem értesz.

22. Egyéniesség

önállóság - csináld úgy a dolgokat, ahogy te gondolod, hogy csinálni kellene őket. Ne félj attól, hogy mások majd megszólnak.

23. Idealizmus

tartsd a lábad a földön - a fejed viszont legyen a felhők között. Törekedj nagy dolgokat elérni, ne csak a magad, hanem az egész emberiség jobbítására.

Economic forum

Előadás nyilvánosság előtt

24. Képzelőerő

Találékonyság - a zsenik mindenki másnál jobban tudják, hogyan gondolkodjanak új kombinációkban, hogyan lássák a dolgokat más nézőpontból. Takarítsd ki a mentális környezeted, hogy kifejleszd ezt a fajta képzelőerőt. Adj magadnak egy kis időt minden nap az álmodozásra, a fantáziálásra, sodródj bele az álomszerű belső életbe, ahogy gyerekkorodban is tetted.

Források[]

Advertisement