Alternatív Gazdaság lexikon
Advertisement

Emberiseg.hu – Életmód Klub (Önellátó hálózat)

Az írás készült: 2012. március 2. Ötletadó: Erős Győző Szerző: Both Gábor
forrás1:http://letunkert.hu/
forrás2: http://www.emberiseg.hu/portal/blog/2012/03/emberiseg-hu-eletmod-klub-onellato-halozat/

Mi a klub célja? Milyen eszme szerint működik?[]

Soccer practice

Az életmód klub egy csapatként segíti a klubtagokat az élet minden területén

Cél: Összefogás, az egyén-, családi-, és társadalmi életszínvonal javítására, a Magyar gazdaság fellendítésére, egy – a már leadózott jövedelemből való (saját, zárt csoportú) gazdaság kialakítására, KLUB formában.

A klubtagok által összegyűjtött javakból (gépek, eszközök, termőföldek, munka, pénz…), önellátó rendszert hoz létre a klub, kezdve a közös beszerzés, termelés, feldolgozás… illetve a fogyasztásra, és használatra/felhasználásra kész termékek/javak tagokhoz való eljuttatása.

Mindez: Magyar földön, magyar (saját) munkaerővel, kizárólag magyar alapanyagból készül, jó minőségű termékekkel (csak kivételes esetekben import), nem profit orientált módon.

Eszme[]

Nincs „Én, Te, Ő”, csak MI. Ez jelenti EGYSÉGÜNKET a [klub]ban.
Nincs „Enyém, Tiéd. Övé, csak MIÉNK. Ez biztosítja ÖNZETLENSÉGEMET a [klub]ban.

Semmilyen kötelezettségem nincs a [klub] felé, mert ez biztosítja SZABADSÁGOMAT.

Semmilyen elvárással nem leszek a [klub] felé, mert ez fogja biztosítani számomra, hogy nem fogok benne CSALÓDNI soha.

Nem követelek semmit sem a [klub]tól, sem az azt működtető alapítványtól, mint ahogy azt a [klub] sem teszi velem, hogy KONFLIKTUS mentes legyen a működés.

A [klub] működése olyan összefogáson alapul, mely lehetővé teszi, hogy számomra az eddigieknél kedvezőbben oldja meg az egészséges élelemhez, életmódhoz szükséges információkhoz való jutást, szórakozást.

„Bűntudat nélkül” képes leszek igénybe venni a klub kínálta kedvező lehetőségeket, még akkor is, ha úgy érzem, nem tudtam eléggé támogatni annak munkáját.

A [klub] adta lehetőségeket használni és nem KIHASZNÁLNI fogom.

[Klub]tagként igyekezni fogok, hogy megnyilvánulásaim klubtársaim felé pozitív legyen.

Nem fogok soha hivatalos szerveken keresztül a [klub] ellen fordulni, mert saját döntésemből jöttem a klubba, és minden, ami velem történik, az én akaratom.

Az alapítvány, létrehozta és támogatja a klub működését, az eszközt-, és szervezési hátteret biztosítja.

Lehetőség szerint támogatom a [klub] működését (klubtagsági, adó 1%-a…). Ugyanakkor, tudomásul veszem, hogy ez nem kötelességem.

Tevékenységek[]

Az aktuális lehetőségekről folyamatosan a [klub] www.efealapítvany.hu weboldalon, ami elérhető még: www.emberiség.hu , és a www.letunkert.hu weboldalról is!

Jelenleg (tervezet):

1. lépcsőben, élelmiszerellátás

 • közös beszerzés
 • termeltetés, nyersanyag feldolgozás
 • kiszállítás
 • élelmiszer, alapanyag ellátás (későbbiekben: Háztartási cikkek, ruha, szórakozás…)
 • internetes-, és személyes tájékoztatás (összejövetelek, előadások…)
 • „Saját” média a korrekt tájékoztatáshoz… (sokminden, ami a HÍR-ekből kimarad!)
 • információs anyagok, a gyártott termékekről (valós! Összetétel, élettani hatás…)
 • életmód-tanácsadás
 • napi, ajánlatok
 • rendezvények
 • együttműködő partnereinknél igénybe vehető kedvezmények, szolgáltatások (tervezet)

Milyen anyagi kedvezményeket nyújt a [klub]?[]

A közös beszerzésből-, saját területen való termelésből-, a saját gép és eszközhasználatból és munkaerőből származó előnyök kovácsolnak igazán nagy kedvezményeket majd, de nem elhanyagolható tény, hogy a kizárásra került kis és nagykereskedők is további kedvezményeket kovácsolnak majd.

Hogyan juthatok még kedvezőbb áron hozzá a szolgáltatásokhoz?[]

Egyénileg sehogy! Amúgy: Támogatással…

…mert minden fillér a rendszer fejlesztésére fordítandó itt amellett, hogy igyekszünk mindent minél olcsóbbá tenni, de minden Klubtag számára!

Minél több támogatást kap az alapítvány és a Klub, annál nagyobb kedvezményekre nyílik lehetőség. Természetesen ez fordítva is megtörténhet.

Mi határozza meg a termékek árát?[]

Elsősorban az előállítási költség, és a beszerzési ár. Legyen az, saját üzemben előállított, vagy felvásárolt késztermék. (Megjegyzés: azonos termék, lehet különböző árkategóriában, függően attól, milyen volt a beszerzési forrás! Aki tehetősebb, és megengedheti magának, a drágábbat vigye!!!)

A következő szempont, hogy 20% felár lesz minden termékre, amit fejlesztésre, bővítésre fordítunk. (Más, nem élelmiszer jellegű termékeke behozatala…)

Így is elérjük, hogy a piaci árnál 20-50%-al kedvezőbben jussunk a termékhez, nem beszélve a minőségről!

Kapcsolattartás[]

Három lehetőséged is van, hogy ne maradj le az eseményekről, folyamatos kedvezményekről, lehetőségekről.

 • Személyesen kérdezd a [klub] munkatársait a napi ajánlatokról.
 • Interneten
 • A regisztrációkor megadott e-mail címedre hírlevelet küldünk.

Hogyan vehetem igénybe a [klub] által nyújtott szolgáltatásokat, kedvezményeket?[]

Regisztrált [klub]tagnak kell lenned, és érvényes [klub]tagsági kártyával kell rendelkezned.

Regisztráció[]

Jelezned kell szándékodat, interneten, vagy a megadott telefonszámon, és részt kell venned egy tájékoztató előadáson (Ez nem kötelező, ha van egy ajánlásod, egy már meglévő klubtagtól, és az már tájékoztatott Téged!), aminek kezdetéről, és helyszínéről értesítést kapsz e-mailben, kivételes esetekben pedig, az általad megadott módon.

Regisztrálhatok-e több [klub]tagot?[]

Igen, amennyiben kellőképpen tájékoztattad a leendő tagot a klub működéséről, és “felelősséget” vállalsz ezért!

Mennyibe kerül a [klub]tagság?[]

Egyszeri 20 000 forintos belépési díj, amelyből talpra állítjuk az üzemet, megkezdjük a beszerzéseket, és havi minimum 15 000 Ft. tagdíj (családi létszámtól és havi élelmiszer-szükséglet mennyiségétől függ), amiből megtörténik az alapanyagok felvásárlása, feldolgozása, tárolása, szállítása, stb…

Meddig marad meg a regisztrációm?[]

Mindaddig megmarad, amíg Te magad nem kéred törlését. Amennyiben lejárt a havi tagsági előfizetésed, úgy tagságod inaktív állapotba kerül

Amennyiben inaktívvá vált kártyádat tagsági díj befizetésével feltöltöd, ismét használatba veheted, azaz aktívvá válik.

Hogyan törölhetem regisztrációmat?[]

Személyesen, vagy e-mailben az egységvezetőnél (kirendeltség, vagy elosztó hely) kell jelezned, hogy igényt tartasz a regisztrációd törlésére.

Visszaállítható-e a törölt regisztráció?[]

A törlés okának függvényében igen.

Megváltoztathatom-e a későbbiekben a regisztráció során megadott adatokat?[]

Igen, az adatokat az egységvezetőnél személyesen megváltoztathatod.

A klub részletes felhasználási feltételei[]

Megtalálod a kifüggesztett “Emberiseg.hu Életmód Klub Felhasználási feltételei” dokumentumban.

A [klub] adatkezelési nyilatkozata:

Megtalálod a kifüggesztett “Emberiseg.hu Életmódklub Adatkezelési szabályzata” dokumentumban.


Egyéb érdekesség?[]

Amikor meghívunk ebbe a klubba, nem azért hívunk meg, mert úgy gondoljuk, aki ide tartozik, az valamilyen módon elkülönül a többi embertől! Pont ellenkezőleg! A célunk, hogy felismerd, mennyire egy mindenki és minden. Ez nem más, mint az élni- és létezni akarás. Olyan világot épített fel az emberiség magának, melyben rengeteg a szenvedés. Félreértés ne essék! Mi a magunk részéről, tökéletesnek tartjuk a világot olyannak, amilyen. A szenvedés, a betegségek ép oly fontos része, mint az egészség és boldogság, hiszen egyik nélkül a másik nem kaphat értelmet, mint ahogy ha nincs hegy nincs völgy sem. És milyen jól jöhet számodra ha tudod, hogyan alakíthatod ki Magad részére azt, amit megélni kívánsz (boldogság, egészség…). Mert ez bizony egyedül Rajtad múlik, csak most ezt sokan kétlik még.

Arra gondoltunk, látva a sok szenvedést, betegséget, lelki nyomort, félelmet, depressziót, kilátástalanságot… mely jellemzi kis hazánk népének zömét, hogy eljött az idő a változásra, és vannak már annyian, olyan emberek, kik szomjazzák a jobb létet, hogy újból kísérletet teszünk, hogy segítsünk Nektek. Persze nem önzetlenül. Valószínűleg kevesen fogják elhinni, hogy miért tesszük mindezt. Nem kellemes érzés érezni a sok szenvedést, mit embertársaink cipelnek, bár nincs bennünk sajnálat, hiszen mi építettük fel világunkat ilyenre. Sajnálat nincs, de együttérzés van. És mivel „van”, szívesebben érzünk örömet, boldogságot, egészséget más embereknél is, kikről úgy véljük, nem is többek, és nem is kevesebbek nálunk. Egyre több és több ember találja meg a megoldást abban, amit ajánlunk, és szabadulnak meg kínjaiktól. Egyre többet keresnek, az ország minden tájáról, hogy segítsünk Rajtuk, vagy valamelyik szerettükön.

Most egy olyan rendszert dolgoztunk ki, állítottunk fel, mely átfogóan nyújtja számodra – elérhető módon – a lehetőségeket, hogy egy kellemesebb életet élj, mint eddig, függetlenül környezetedtől.

De egy kis magyarázat, hogy miért fogjuk “szorgalmazni” a táplálkozási szokásaid megváltoztatását, és propagálni a reform étkezést a klubban:

minden, amit cselekszünk, teszünk, összefügg egészségi állapotunkkal. Érdemes megfigyelni a beteg embereket. Ilyenkor a kedvetlenség, levertség, türelmetlenség, ingerültség, sőt, az agresszivitás is jellemző számos más, hasonló tulajdonság mellett, mint a félelem például. Mindezek az egészség helyreállításával megszűnnek. Leegyszerűsítve valahogy így fest:

táplálkozás (ami természetesen hibás!) ® betegség-egészség ® érzelmek-gondolatok ® cselekvés (szörnyűség).

Fizikai anyagoknak, amit elfogyasztottunk, vagy éppen nem fogyasztottunk kellő mennyiséget, meghatározzák érzelmi állapotunkat. Ugye, nem kétled, hogy ugyan azt a megnyilvánulást, képes vagy több féleképpen lereagálni, függően attól, milyen érzelmi állapotodban vagy?

Olyan ételeket is ajánlunk Neked a klubban a hagyományos, megszokott ételek mellett, melyek összetételénél fogva helyreállítják egészségi állapotodat. Olyan esetekben is, amiről remélni sem mernéd!

Elmúlik az allergiád, a köszvényed, az állandó fejfájásod, has puffadásod, fekélyed, lábszárfekélyed… számos betegség.

Egyébként módodban áll majd a klubban, erről pontosabb előadásokat hallgatni, hogy is működik mindez, ahol feltehetd kérdéseidet.

A klub, amibe hívunk Téged, elsősorban arra törekszik, hogy normális élelmekkel lásson el, és olcsón. Ezeket feldolgozva, akár készételként is, akár kiszállítva is, de alapanyagként is megkaphasd.

A környéken megtermelt alapanyagokkal fogunk dolgozni, amit az öko-gazdálkodás felé irányítunk, ezzel is fokozva a jótékony hatását az élelmezéseteknek, óvva a környezetet.

Az árak gyorsan fognak csökkenni, függően a létszámtól, és a felajánlásoktól!

A klubban, semmi nem lesz titok! Sem a receptek, sem az elkészítési módok!

Folyamatosan tanfolyamokat szervezünk, tanácsadásokat, és előadások tartunk az alapanyagok és késztermékek helyes használati módjáról…

Advertisement